Senior og selvstændig – tag hul på dit tredje arbejdsliv – nu som din egen chef

Nyt foredrag, debatoplæg eller egentlig undervisning for seniorer, der vil gå selv!
Velegnet til højskoler, biblioteker, seniorklubber, fagforeninger, aftenskoler, Folkeuniversitetet

”Senior og selvstændig – tag hul på dit tredje arbejdsliv – nu som din egen chef”.

Foredrag/Debatoplæg v. Abelone Glahn

Flere og flere seniorer ønsker at fortsætte arbejdslivet, skønt al sprogbrug snarere antyder, at man skal stoppe, nedtrappe, afslutte, trække sig tilbage. De ønsker ikke nødvendigvis at forblive på deres nuværende arbejdsplads, men vil beskæftige sig med det, der kunne være allermest berigende i de aktive år, der måtte ligge foran dem:

De starter for sig selv!

Nogle etablerer sig allerede, før pensionsalderen er nået, andre tager en efterlønspause for så – når pensionstidspunktet indtræffer – at have trukket vejret tilstrækkeligt til at begynde på ny, men nu med noget, de virkelig brænder for. Andre igen siger farvel til en arbejdsplads og kaster sig med det samme ud i konsulentvirksomhed, seriøs hobbyvirksomhed, freelancearbejde, bogskrivning eller ad hoc opgaver.

Foredraget inspirerer og oplyser om, hvordan man kan frisætte de kompetencer, der er oparbejdet gennem mange år på arbejdsmarkedet, og skabe et berigende tredje arbejdsliv med sig selv og ingen anden som chef.

 

  • Hvordan ser det tredje arbejdsliv ud, når vi insisterer på at blive ved med at arbejde efter den officielle pensionsalder?
  • Hvordan fortsætter jeg et arbejdsliv, som jeg stadig er tilfreds med, men nu på egen hånd og uden andre chefer end mig selv!
  • Hvordan genopfinder jeg mig selv – ser mine kompetencer på nye, anvendelige måder?
  • Hvad skal der til for at starte en lille konsulentvirksomhed eller anden freelanceaktivitet som +60er?
  • Hvad er udfordringerne, barriererne, og hvad er fordelene og gevinsterne?

 

Om Abelone Glahn, f. 1955:

Forfatter, blogger og selvstændig kommunikationsrådgiver. Abelone Glahn arbejder på 21. år med egen mikrovirksomhed inden for kommunikation og har skrevet en lang række praktiske bøger for mikroselvstændige. Blandt bøgerne er bogen særlig rettet mod 60+ere, ”Senior og selvstændig – tag hul på dit 3. arbejdsliv” på Forlaget Frydenlund (udkommet februar 2020)

Foredraget varer 1½-2 timer inklusiv pause.

Såfremt arrangementet skal åbne for en længere debat med publikum, vil fokus ligge på, hvor svært det kan være under de nuværende arbejdsmarkedsforhold at få lov at arbejde videre, selv om vi bliver bedt om at forblive på arbejdsmarkedet, til vi er +70.

Pris efter aftale.

Abelone Glahn

Trackbacks og pingbacks

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.