De Nye Gamle

”De nye gamle” ynder jeg at kalde os, der bevæger sig i feltet mellem 50’erne og 80’erne.

Os, der ikke alle er nær så nedslidte som vores forældre, og som forventes at leve til et pænt stykke op i 80’erne. Os, der både kan og forventes at arbejde videre efter pensionsalderen. Os, der har mange individuelle ønsker og meget forskellige behov, og alligevel skæres over én kam, specielt idet vi når den officielle pensionsalder. Herfra bliver vi bunkebehandlet, og det er jeg godt træt af. Derfor vil jeg skrive og ytre mig mere og mere om ”de nye gamle”.

For dem tilhører jeg nu, idet jeg er født i 1955, efterkrigsbarn, boomer eller bare senior i mangel af bedre. Dem interesserer jeg mig for, mine SAMTIDIGE.

Personlig stemme

Foredrag: Du kan jo ikke tage det hele med dig!

Jeg holder af udtrykket ”de nye gamle”, fordi vi både er gamle og nye på én og samme tid. Jeg er ikke spor ked af at blive kaldt gammel, for jeg kan godt huske, hvordan jeg så på mine bedsteforældre, der var i begyndelsen af 60’rne. De var da nærmest oldinge. Gamle i hvert fald.

Men nye, også fordi vi træder nogle nye stier – vi er de første generationer, der lever så længe, stort set har helbredet med os, og for de flestes vedkommende også har økonomien med os.

Jeg vil gerne give mine samtidige en personlig stemme. Jeg står i situationerne selv. Jeg er stadig erhvervsaktiv, selvstændig  med egen konsulentfirma siden 1999, og så er jeg for nylig flyttet fra 600 m2 til 69m2, og  bor i dag i seniorejerfællesskab med min 14 år ældre mand.

Så jeg skriver, underviser, holder foredrag for og om denne gruppe, ligesom jeg arbejder som konsulent for dem, der fokuserer på mit segment.

Mine ydelser er:
Foredrag – Debatter – Workshops – Sparring – Kurser 

Konsulent og debattør:

Jeg sparrer med boligforeninger, kommuner og andre aktører, der skal drive seniorbofællesskaber, om at skabe det mest givende fællesskab for beboerne.

Fra webkonferencen “Seniorarbejdsliv”

Jeg holder meget gerne debatindlæg om det 3. arbejdsliv for seniorer, der vil gå selv, og som ikke betragter det som en hobbyvirksomhed, men en regulær fortsættelse af et erhvervsaktivt liv.
(Lyt for eksempel til podcasten Workflow her  eller til podcasten De Erfarne, hvor jeg pointerer nogle af de urimeligheder, som erhvervsaktive seniorer oplever.

Jeg deltager på såvel messer, kommunale aktivitetsdage, typisk velkomstarrangementer til dem, der overvejer at forlade arbejdsmarkedet  som i online-seminarer og webinarer.

Jeg har tillige været med til at udarbejde et helt Seniorunivers for Dansk Journalistforbund, og selv arrangeret en række webinarer for seniorer på vej mod den 3. alder  (Should I stay or should I go?)

Foredrag og kurser:

SENIOR OG SELVSTÆNDIG – VI, DER STEMPLER IND, HVOR ANDRE STEMPLER UD:-)

Bogen fik 6 stjerner i Jyllands Posten

Jeg holder foredrag og workshops om at tage hul på det tredje arbejdsliv – nu som sin egen chef. Både fordi jeg er der selv og véd, hvordan det er, og fordi jeg kan se det ønske, flere og flere seniorer har til et fortsat erhvervsaktivt liv. Jeg har skrevet bogen “Senior og selvstændig” med både praktiske anvisninger og 14 lærerige portrætter og debatterer gerne forholdene for de erhvervsaktive seniorer, der efter min mening er totalt oversete i dagens erhvervsliv.

Foredrag og workshops er beregnet på fagforeninger, arbejdsgiverforeninger, pensionsselskaber såvel som seniorklubber mm, alle steder, hvor man tænkes at forberede sig til et arbejdsliv i eget tempo.
Læs meget mere på den side, jeg har lavet om senkarrieren som selvstændig her: www.dit3arbejdsliv.dk

 

Gør plads til næste kapitel i tide.

DOWNSIZING FOR SENIORER – DU KAN JO IKKE TAGE DET HELE MED DIG!
Praktisk hjælp til både seniorer og pårørende, der skal flytte fra stort til mindre i tide!
Jeg holder foredrag om at nedskalere sit hjem med henblik på den tredje alder.
Det gør jeg med baggrund i vores egen flytning fra en nedlagt landsbyskole på 600 m2 til en lejlighed på 60 m2. Også dette har jeg skrevet en bog om og blogget i to år om. På Bolius er der en række artikler, som opsummerer de to års blogindlæg.

Du kan ikke ta’ det med dig” er titlen på det ene foredrag.
Et andet særligt foredrag er målrettet dem, der er tættere på den sidste bolig, eller har pårørende, som på et tidspunkt om ikke så længe skal have hjælp til at flytte i noget mindre.
Titlen er ”Hvornår skal I flytte til noget mindre, far og mor? – om de vanskelige samtaler med ældre pårørende”.

Foredragene er oplagt for biblioteker, klubber, aftenskoler mv. Ligesom det er oplagt for seniorer i pensionsselskaber, forsikringsselskaber, banker og andre aktører, der har seniorer som kunder.
Læs mere på siden www.downsizingforseniorer.dk

Kontakt mig på info (at) abeloneglahn.dk

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.