Speed networking Р̩t redskab blandt flere for den effektive networker

På Amino (Martin Thorborgs iværksætterdebat) www.amino.dk kører der lige pt en lille debat om speednetworking, for og imod – er dette etisk forsvarligt, mekanisk upersonligt, eller hvad.
Jeg går stærkt ind for speednetworking i forskellige sammenhæng, blandt andet som intro eller afslutning af møder (gerne inetværk, er er tæt på at udvikle sig til flade kaffeklubber), for en gang imellem er danskere simpelthen så forbeholdne, generte eller langsomme i optrækket, at det kan være rart at have et frirum, hvor det er legalt at sige: Jeg står lige og mangler….

Her er mit indlæg:

Fordelen ved speednetworking er, at den legaliserer bytteforholdet og fjerner en masse omsvøb uden dog at udradere muligheden for efterfølgende at tage nærmere kontakt.
Mange danskere er bange for at ulejlige, er lidt sky, generte eller bare ikke så hurtige i netværkssituationer. Endnu flere synes det kræver en større portion selvtillid og iøvrigt tillid til hinanden at "komme til sagen" meget hurtigt, så derfor går der 100 år og en sommer, før man får snakket sig ind på hinanden.
Speednetworking kan ikke erstatte networking over længere tid, men er et udmærket supplement/ en udmærket metode og kan rent faktisk godt åbne for nye og spændende livslange kontakter.
Fordelen er altså, at dagsordnen er klar for alle, og at man i situationen er lige så opsat på at få hjælp som at give hjælp.
 Og så vil jeg gerne linke til en artikel i Lederne, som omtaler Speednetworking, iøvrigt et udmærket blad.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.