Opråb til dem, der tøver med at være synlige på nettet:

Det nytter ikke at gemme sig, kom nu ud af det mørke - der er lys for enden af tunnellen
Lad være med at blive paranoid over, hvad man kan finde om dig, når du Googler dig selv på nettet!
Det værste du kan gøre er at holde dig væk.
Det bedste du kan gøre, er at være aktiv og dermed medbestemmende over, hvad man finder om dig derude!

Jeg taler om det virtuelle håndtryk, du efterlader på nettet i kraft af alt det, du selv eller andre lægger ud om dig, og som tilsammen danner et indtryk af, hvem du er, og hvad du står for.

Mange går helt i baglås, når de søger sig selv på nettet og finder ting, der er både forældede, fortegnede og i forkert rækkefølge. Det er da ikke mig, dét der, tænker mange, som ikke aktivt har arbejdet med en tilstedeværelse på nettet.

Alt for mange reagerer ved at tænke: Uhada – lad mig endelig holde mig langt væk. Jeg skal ikke ud på nettet. Og så afholder de sig fra at være til stede med noget andet, noget alternativt, noget, der tegner billedet bedre, end det ser ud nu.

Det er helt forkert!
Internettet er kommet for at blive. Din tilstedeværelse på nettet bliver fyldigere og fyldigere, hvad enten du vil det eller ej.
Med tiden bliver mere og mere lagt ud om den enkelte. Både i kraft af noget, som vi har medvirket i (citater fra pressemeddelelser, rapporter vi er medforfattere til, gamle artikler, der dukker op igen etc), og i kraft af det, vi deltager i og som fastholdes på nettet, uden at vi tænker særligt over det (for eksempel løbsresultater fra det seneste kvindemaraton, underskifter fra onlineindsamlinger, venlige anmeldelser af sommerhuse eller charterdestinationer, vi en aften har tastet ind efter en god ferie)

Det er synligt på nettet, fordi det er fastholdt i bites og bytes, og vi tænker ikke altid over, at det ligger der for tid og evighed.

Det gør måske heller ikke så meget, at vi med tiden bliver tegnet mere som hele mennesker med meget varierende interesser, der kan aflæses på vores elektroniske spor på nettet, helt lovligt og fundet via en ordinær søgning på nettet.

Dét, der gør noget, er, hvis vi kapitulerer og tænker – Det var sandelig ikke rart, og trækker os ind i sneglen, undgår at være aktive på nettet.

– Vi skal være aktive på nettet.
– Vi skal være synlige.
– Hvis vi virkelig vil noget med vores karrierer, skal vi også have mod til at være meget mere synlige og FINDBARE på nettet.
– Hvis vi skal i bestyrelser etc. , skal vi kunne undersøges som alle andre, og derfor er det vigtigt, at den enkelte arbejder med at pleje sit virtuelle håndtryk.

Det vil sige
– vær aktiv på onlinegrupper, hvor man ser dig som et deltagende og bidragende menneske i det enkelte indlæg
– vedligehold en professionel profil på fx på Linked In og brug businessnetværket aktivt ved at forbinde dig med mange og ved at stille og besvare netværkets spørgsmål
– skriv din egen weblog, også selv om du er fastansat et sted. Skriv den ikke privat, men skriv den personlig, og lad den følge dig i resten af din karriere, ikke fra virksomhed til virksomhed.
– Køb dit eget domaine www.fornavnefternavn.dk, så du altid har ét sted, du er dig selv, uden tilknytning til en virksomhed. Det giver dig også en unik emailadresse fornavn@fornavnefternavn.dk , i stedet for hotmail, gmail eller hvad du ellers bruger, når du sender mail fra din arbejdsplads.

Med andre ord: Sæt dig ind i teknologierne!
Forstår du ikke en brik af det, jeg skriver ovenfor, har du et lille job foran dig.
Det nytter ikke noget at ”udskyde det til en anden dag, hvor du har bedre tid”!!

Læs om mulighederne, det tager ikke lang tid, og det er ikke så svært.
Tag teknologierne til dig, brug dem, du synes er sjovest, og som du kan få til at passe ind i din sikkert allerede pressede dagligdag.

Det tager kun lidt tid at vedligeholde netværket på nettet, men det betaler sig tifold igen.

Du skal være søgbar, findbar og dermed rekruttérbar!
Velkommen i Cyberspace.

[klummen her har været bragt på WOW-netværket Women on the Way]

Abelone Glahn

Trackbacks og pingbacks

 • Webgrrls DK :

  Hvordan ser du ud?…

  Den p.t. mest effektive virtuelle spejl må være pipl. Prøv engang at søge på dit eget navn… Er du tilfreds med hvad du ser?
  Lisa
  ……

  17 år ago

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.