Online konference i 14 dage med 200 deltagere

Jeg har de seneste 14 dage deltaget i en online konference om Social Networks.
Det har været noget overvældende. Jeg har aldrig prøvet sådan noget før, men jeg har virkelig fået blod på tanden. Konferencen kan endnu besøges et døgn endnu, men jeg ved faktisk ikke hvor meget det koster nu – det kostede 35 dollars fra starten.

Konferencen handler om, hvordan man opbygger sociale netværk online og hvad erfaringerne er med dem indtil nu. Deltagerne har væfret fortrinsvis fra den engelsktalende del af verdenen, og jeg har genkendt en masse navne fra andre konferencer om virtual communites. Af særlig interesse for mig var en session om blogs og journalistik med Dan Gilmore som vært, en anden session om hvilke redskaber, man bruger i dag til dannelse af netværk og en session med Howard Rheingold om status på, hvor vi er i dag.

Her på næstsidstedagen prøver deltagerne sammen at udarbejde et manifest for fremtidens social network.
Her er beskrivelsen af formålet:
During the OSN2005 summit we will co-create and publish a manifesto describing what we want and need from online social networking tools. What are the key criteria for choosing and assessing OSN products and services? What gaps exist in currently available software and related tools? What needs to happen before it’s common knowledge that OSN products and services can deliver significant value? What are the most promising developments in the OSN industry?

Den første konference blev holdt onoline i 2001. Nu tales der om, at den næste bliver i 2007. Det har været noget overvældende at deltage, for det hele er tekstbaseret og på engelsk, dog har enkelte sessions været holdt via telefon.
Hele konferncen er opbygget omkring et hovedtelt, en masse undertelte, cafeer og emneopdelte grupper , så man kunne følge med i emner ud fra ynspunkter som social networks med politik, for enkeltpersoner og for organisationer.
Det overraskende mig, hvor nemt det var at følge med i, at 200 mennesker udvekslede meninger, nogen gange synkront, nogle gange asynkront.
Næste gang vil jeg måske ligefrem skrive et indlæg !

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.