Nyheder på SMS

JPs tilbud om breaking news på mobil via SMS

JPs tilbud om breaking news på mobil via SMS

For nogle læsere af denne blog vil det være virkelig old news, men for andre kan det være nyttigt at vide, at man kan få breaking news på SMS , så man får de allermest spændende nyheder at vide, i princippet før de kommer på tryk eller på web. (Det er imidlertid ikke altid sådan det forholder sig ( med hurtigheden, mener jeg), men det er en anden historie.)
Når jeg finder det nyttigt at nævne disse SMStjenester, er det selvfølgelig fordi jeg er en gammel nyhedsjunkie, og fordi jeg ikke endnu har comitted mig fuldstændig til twitter.

 Som journalist vil jeg gerne føle mig opdateret uden nødvendigvis at skulle tjekke en konto, og jeg synes samtidig , det er sjovt at se, hvilken udbyder der er hurtigst med de landsdækkende historier. Det er sjældent solohistorier, der kommer på SMS, men historier af mere mord-brand-katastrofe-karakter, som oversvømmelser, jordskælv (også i Danmark), præsidentvalg og skyderier på Nørrebro. Senest var jeg overordentlig interesseret i at finde ud af, hvilken by, det nye sygehus i Region Sjælland kom til at ligge i, men var forhindret i at følge med via at tjekke internettet.
her kom beskeden så trillende ind på SMS, som jeg kunne kaste et hurtigt blik på i en pause under det foredrag jeg holdt.

Det er imidlertid ikke altid lige nemt at finde de tjenester, der er tilgængelige, men jeg faldt forleden over et site, der har samlet en række af de tjenster der tilbydes, og som ikke kun fortæller om nyheder. Sitet hedder SMSbrowser. Ud over nyheder kan man for eksempel  få en uge-for-ugekalender for gravide: Hver uge får man så en SMS med en jordemoders beretning om, hvor langt et foster normalt er i sin udvikling og hvad man skal forvente sig af oplevelser med maven. Den tjeneste koster naturligvis penge, men de fleste nyhedsopdateringer er gratis. Den mest overraskende undtagelse blandt breaking news tjenesterne er, at DRs tjeneste ikke er gratis for TDCkunder.

Her på sitet, SMSbrowser.dk kan man se en relativ lang oversigt over SMStjenester og ikke mindst rate dem, blandt andet efter hvor pålidelige tjenesterne er, og hvor hurtige de er for eksempel med nyheder. Min egen oplevelse af, at TV2nyheder er overraskende langsomme ind imellem, fik jeg således bekræftet her på sitet.

TIlføjelse 10. april 2010: Jeg har nu gentagne gange konstateret, at TV2 faktisk ER hurtigst med nyheder, så ovenstående sætning vil jeg gerne dementere.

En anden sjov oplevelse med disse SMS-breaking news er, at man kan bruge dem som icebreaker: Jeg har ret mange gange været i selskab med folk, der (heller ikke) har slukket mobiltelefonen, og nogle gange bipper vores mobiltelefoner samtidig, og så slår det næsten aldrig fejl, at vi abonnerer på samme nyhedstjeneste og får besked om den samme nyhed med mikrosekunders mellemrum. Det kan bruges som anledning til at indlkede en samtale, med en, man ikke kender “Nå, du får også nyheder på telefonen, hvad synes du så om tjenesten.”

Eneste ulempe ved SMSnyheder og sådan en som mig er, at jeg gemmer de sjoveste, og min mobilhukommelse er snart temmelig belastet af  gamle, gemværdige beskeder som den om Obamas valg, om Hillary Clintons udnævnelse, om at Stein Bagger er set på et hotel på Bahamas, langtidsarkiveret sammen med beskedder som, at min søn har bestået køreprøven og vores første barnebarns fødsel….

Hvad abonnerer du på ? Kom gerne med tips til nyttige SMSabonnementer.
Nyttige, sagde jeg  🙂

Abelone Glahn

Én kommentar til “Nyheder på SMS

  • Ha!
    Er det ikke bare typisk TDC ikke vil give deres mange trofaste kunder gratis SMS nyheder – de skal bare presse den sidste krone ud af deres stakkels abonnenter;-).
    Af nyttige SMS tjenester kan jeg nævne Øresundsbroen. Som jeg tilmeldte os da vi skulle til Bornholm sidste sommer. Her har de en SMS tjeneste der ofrtæller når der er for meget vind eller bro/tunnel er spærret pga. trafikuheld, præsidentbesøg og andre begivenheder. Det er da meget praktisk at vide om man kan komme over sundet eller der er ventetid pga. et eller andet , når nu man kommer helt hernede fra Lolland og skal den vej.

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.