Mødrenetværk må opgive at diskutere bestemt kvindes bog

I gråzonen for hvad man kan/må/vil/bør diskutere på et internetforum:
Det meget store engelske Mumsnet har i dag måttet opgive at diskutere forfatteren Gina Fords bøger, efter at Gina Ford har truet med voldsomme sagsanlæg, fordi der har været rejst kritiske røster imod hendes råd på et af Englands største onlinemødrenetværk. Mumsnet beder simpelthen deres mange tusinde medlemmer om ikke at skrive mere om hende.

Læs hele historien her:

Det er et meget godt, men trist eksempel på, at relevant diskussion på et onlineforum ind imellem kanter sig op ad skadende omtale, og viser hvilket dilemma, man som community manager, ordstyrer, moderator mv. står i, når bølgerne går højt i en diskussion.

Abelone Glahn

Én kommentar til “Mødrenetværk må opgive at diskutere bestemt kvindes bog

  • Det er da en skandale, også fordi Mumsnet netop understreger i deres beskrivelse, at konen jo både har kritikere og fans på deres debat – og at hun selv tager nogle ret hårde stnadpunkter og derfor må regne med, at andre kan være uenige og kritisere hendes holdninger. De har derudover den meget rigtige politik, at de med det smame sletter indlæg, som går efter manden is tedet for bolden – og alligevel vil advokaterne have, at de skal slette hele tråden, selv om kun et enkelt indlæg er kritisk – og på samme måde vil advokataterne nu have deres udbyder til at lukke hele sitet af… Vildt!

    Sagen får derudover bemeldte forfatter og rådgiver Gina Ford til at fremstå som ret usympatisk (men ok, jeg ved altså ikke, hvad der har stået om hende og om hendes metoder i debatten – da det jo nu er fjernet fra siden!), fordi hun vælger advokat-vejen i stedet for at gå i dialog med de mange mødre, som altså debatterer livligt om hendes rådgivning er anvendelig eller ej…

    Det lyder også som om advokaterne har meget magt i sagen – gad vide, hvordan reglerne er herhjemme og hvad der ville ske, hvis en forfatter og rådgiver forsøgte at lukke en hjemmeside der debatterede hendes råd?

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.