Knækbrødsfilosofien overført til netværk

aBELONE gLAHN: sÅDAN GÅR DU GENNEM DIT KNÆKBRØDS KNÆKBRØD...for at nå dine mål.
Aldrig har så simpel en forklaring virket så godt! I udsendelsen “Fantastiske Forbindelser om netværk” – som genudsendes lørdag den 16. februar 15.45 – eller ses her (afsnittet hedder Andedammen) brugr jeg en pakke runde knækbrød til at forklare, hvordan skuespilleen Andre Andersen kommer fra Danmark til Bayreuth via sit netværk.

Da udsendelsen blev optaget, tog jeg simpelthen ved en pludselig indskydelse knækbrødet hen til bordet, hvor vi sad, og forklarede med hele og kvarte stykker knækbrød, hvordan man hopper fra knækbrød til knækbrød, fra én netværkskontakt til dennes nye netværkskontakt, for at nå sit mål.
Og,ikke mindre vigtigt, forklarede også, hvad det fordrer af etik og moral og pæn opførsel.

Det viste sig så, at udsendelsens tilrettelægger, Anders Stallschmidt, og ikke mindst hovedpersonen André Andersen tog knækbrødsideen til sig, og den blev gennemgående i hele udsendelsen.
Jeg skal ikke her afsløre, hvordan det kom til at se ud, men hold da op, hvor det fungerer godt!

Efterfølgende er jeg blevet bestormet med kommentarer om “knækværk”, om at “smøre sit knækbrød” og om at “have et netværk med krummer” i etc etc.
Helt uforvarende har jeg ramt en god allegori, og flere referer nu til, at “knækbrødsfilosofien” er grundsat hermed.

Jeg synes, det er en fed udsendelse – jeg kendte ikke resultatet, altså om André Andersen nåede sit mål, og jeg skal nok lade være med at fortælle det her, blot sige – Knæk og bræk til Andre på den videre færd med operaforestillingen Wagners “Ringen” på 59 minutter opført af een mand.

Abelone Glahn

Én kommentar til “Knækbrødsfilosofien overført til netværk

  • Kære Abelone

    Til lykke med prisen – den er fortjent.

    Jeg hører til dem, der har forstået, hvad du mener med at være konkolleger – jeg håber, at du bliver ved med at udbrede budskabet og iøvrigt, som du altid gør – tager vores særlige del af faget dybt alvorligt og tvinger andre til at gøre det.

    I øvrigt selv tak for en god dag på Freelanceforum.

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.