Sådan bruger du LinkedIn

I udsendelsen skal André (med hatten) finde frem til  Bill Gates gennem sit netværk. Det blev forpurret. Se i udsenelsen hvorfor. Mit råd er: Pas på med at (mis)bruge dit netværk til mindre væsentlige ting - det skader dig i længden. mens alle derimod gerne vil hjælpe dig, hvis de kan se et fornuftigt formål dermed.
I udsendelsen “Fantastiske forbindelser” på DR2, som jeg medvirker i, taler vi om Linked In og om muligheden for at bruge denne online-netværk som et redskab til at skabe forbindelser.
Mange danskere har fået en invitation til LinkedIn, men ved ikke helt, hvad de skal bruge det til, De går ind og opretter en konto, en profil, som det hedder. Og så venter de med hænderne i skødet på, at “noget” skal ske.
Men at være på LinkedIn svarer til at stå i en telefonbog: Der er heller ikke mange, der ringer til dig, hvis de ikke ved, du har telefon og bruger den aktivt.
Så du skal i gang med at “tage telefonen”, knytte forbindelserne online og bruge det netværk, du får forærende.

Her er et par gode råd:

* Brug en times tid på at udfylde dit cv grundigt. Husk det skal være på engelsk. Det kan være en ide både at bruge dansk og engelsk: jeg har for eksempel under Education skrevet både “Danish School of Journalism” og “Journalisthøjskolen”, da jeg ved, at man vil søge efter begge ord.

* Tænk over, hvilke ord, du vil blive fundet på – hvilke opgaver har du løst, hvilke særlige specialer har du. Disse ord er jo søgbare. Hvis du ikke fortæller, hvad du har lavet, vil du aldrig blive fundet.

* Udvid dit netværk ved at invitere. Her er en længere vejledning til, hvordan.
Kort sagt: Slet den autogenererede invitationstekst og skriv på dansk hvorfor du vil i forbindelse med den anden. Lad være med at sende den autogenererede “I’d like to add you to my professional network” – det er desærre helt uprofessionelt.

* Opdater jævnligt dine inforamtioner og tjek jævnligt, hvad dine netværkskolleger har lagt af spørgmål under fanebladet “Answers”. Bidrag hvis du kan. Spørg også gerne selv her.

* Brug din LinkedIn-profil som reference i ansøgninger eller i autosignaturer til folk, der skal vide mere om dig. Man kan få et lille logo at lægge ind i sin autosignatur, hvis du vil bruge linkedins signatur.

* Læg et godt billede ud af dig selv – brug penge på at få taget et pænt et, frem for at lægge et billede ud i soltop eller med baseballkasketten omvendt på.

Jeg har desuden samlet en lang række eksempler og råd her.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.