Her finder du den lodrette streg | på PC og Mac

Et lille LinkedIn Tip: Når jeg underviser i at skrive en header på LinkedIn, som tiltrækker de rigtige besøgende til din LinkedIn profil, forklarer jeg ofte, at man kan bruge en lodret streg til at inddele sine kernekompetencer mv.

Det ser sådan her ud hos mig:
header png

Der går som regel kun nogle få minutter, fra jeg viser min egen LinkedIn header, til jeg får spørgsmålet:
– Hvor finder jeg den tast, der giver en lodret streg?
Svaret kommer her:

lodret streg

På mit tastatur aktiverer jeg den lodrette streg, vertikal bar, ved at holde AltGr tasten nede og derefter trykke på tasten lige til venstre for “Backspace”, som har en lodret streg på “undermenuen”.

For det første kaldes den “vertikal bar” i tastatursproget.  Den kan også blive kaldt for “pipe”

For det andet afhænger det af dit tastatur, og efter at jeg fik spørgsmålet fra mange fortvivlede, der havde prøvet forskellige vejledninger via google, (som i øvrigt heller  ikke passede på mit tastatur), må jeg nok sige, at der er mange forskellige muligheder.
MEN, prøv at gå frem efter følgende metode:
Kig nøje på dine taster. De flest tastaturer har indikeret stregen, men da det ikke er en, man bruger så tit, og da den kræver en særlig aktivering, gemmer den sig ligesom.
Hos mig fandt jeg tasten øverst i højre hjørne af tastaturet, lige til venstre for “backspace”. Dér  findes på mit tastatur en tast med mulighed for to de to franske accenter, accent grave, ´,  og accent aigu, `. På samme tast ligger |.

Den aktiverer jeg ved at trykke “Alt Gr” tasten ned. Altså Alt Gr + |

På en Mac aktiveres den lodrette streg ved at trykke  Alt + i.

Håber, det hjælper.

Min video om at skrive en god header på LinkedIn finder du i øvrigt her

 

Abelone Glahn

5 kommentarer til “Her finder du den lodrette streg | på PC og Mac

  • Tak for hjælpen, havde lige glemt hvordan man gjorde 🙂 |||

  • Tak men hvordan kan vi gjorde det på linux? “Alt Gr” hjælpe ikke 🙁

  • Ana Mendez
    1 årsiden

    Muy de acuerdo con la información expuesta. Saludo cordial desde la web de Euromillones con la información más completa de los sorteos. Comprobar Euromillones hoy

Trackbacks og pingbacks

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.