Facebook fader, og mødet genopstår

I går og her til morgen har jeg af en eller anden syg grund fået tripple kopi af alle breve  fra Facebook.
Og de har alle sammen været invitationer til grupper eller begivenheder af tidsspilde-karakter undtagen en enkelt.

Der er efterhånden langt mellem snapsene for mig på facebook, eller også er jeg venner med de forkerte (undskyld derude).

Jeg får stadig meget ud af det peepshow det er at se, hvad mine børn og venner foretager sig, for det holder mig orienteret på smalltalk planet, og en sjælden gang er der også interessante grupper,  events og cases, der kan optage mig, men jeg kan mærke, at lysten til at deltage selv fader endnu hurtigere, end jeg havde forventet.

Det gik for alvor op for mig, at jeg ikke er den eneste, der har denne oplevelse, da jeg i sidste uge deltog i  Internet research 9.0 konferencen på ITU. Dels var det gennemgående i oplæggene, der nævnte facebook, dels var det gennemgående i de samtaler jeg deltog i mellem sessionerne, at

Så længe facebook ikke for alvor byder på en uundværlig funktion, er det faktisk nemmere og hurtigere og mindre distraherende at maile eller tale sammen !

På IR9 var hovedoverskriften “Rethinking community, rethinking place” og meget rammende hed et af oplæggene simpelthen “Where do we meet next time” .

Da alle oplæg var centret om at mødes på internettet, var der selvfølgelig ingen tvivl om, at vi mødes derude i cyberspace, og det har længe været en sandhed, at det er sundest for et onlinecommunity at fastholde det fysiske møde også, men der var markant mange bemærkninger undervejs om, at man nærmest er ved at genopfinde det fysiske møde.

Denne afstandstagen til facebook underbygges af det stigende antal kritiske røster, der kommer om rettigheder og overraskende brug af facebook oplysninger. Vi danskere er vant til mere ordnede forhold hvad angår rettighed og datasikkerhed.

Det har været interessant at læse Kristian Levring Madsens artikel om datatilsynet og Facebook på K_forum og om de relavtivt vage formuleringer, persondataloven har at sige om sociale netværk.

Jeg vil nødig bidrage til en paranoia overfor facebook og andre onlinenetværk, alene fordi jeg synes, der er fordele, men ulemperne er ikke små.

Så hvad bliver det næste – hvor flytter vi  hen – hvor mødes vi næste gang ?
Hvis ikke lige rundt om hjørnet….

Læs især kommentarerne til den artikel Erhvervsbladets Anette Sand skrev om facebook.

Abelone Glahn

Trackbacks og pingbacks

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.