Amy Winehouse, 50+ og skriveritualer

Så er det sket: Jeg har netop trykket “Send” og skippet manus afsted til forlaget.

Bogen “50+ og nystartet” er færdig!

En særlig tak til Amy Winehouse, der har ligget på CDafspilleren i de sidste fire måneder konstant: Når jeg skriver bog prøver jeg at fastholde den samme stemning igennem hele skrivefasen ved at vælge een CD, som jeg så hører konsekvent.
Det kræver en vis form for udvælgelse, da det skal være en easylistening med lidt kant, ikke dansk tekst ( sorry danske kunstnere), og ikke noget vildt og voldsomt, der afsporer eller skurrer i ørerne, når jeg skal koncentrere mig.

Det blev så Amy Winehouse med dobbeltCDen Frank.

Om en måneds tid vil jeg ikke kunne udholde at høre den mere. Præcis som jeg har slidt andre CDer fuldkommen op. Når jeg sidenhen hører melodier fra disse, som jeg har brugt under skrivningen af mine foreløbig 6 bøger, kører hele den pågældende periode revy ibag øjnlågene og følelser, stemninger og tidsbestemte episoder vælter frem. Meget interessant deja-vue-teknik.

Sådanne skriveritualer ved jeg, at andre også har. Jeg nævnte det engang i forfattersammenhæng, hvor vi var flere, der brugte samme teknik. Siden har jeg også læst om andre forfattere, der bruger musikken på samme måde til at holde sporet i en bog.

I dag takker jeg også sommer-vintertid for at have foræret mig en time, den havde jeg virkelig brug for.
I morgen tidlig kommer min forlagskonsulent fra tre ugers ferie, og i hendes postboks ligger 235 manussider klar til gennemlæsning.
De første journalister har allerede meldt sig for at skrive om bogen, og jeg har en snes på venteliste, som afventer at kunne købe bogen. Hvad mere kan jeg ønske mig – den kommer rettidigt – finanskrise eller ej.

Jeg tror nemlig, at krisen vil betyde, at flere virksomheder hellere satser på at købe løs spidskompetence til at ændre kursen i deres virksomhed, frem for at fastansætte. Og mange modne kvinder og mænd vil nyde at tage opfordringen op om at starte for sig selv og folde deres superkompetencer meget bedre ud end de hidtil har kunnet i fast stilling. 

Så glæd jer med mig, I kan sikkert fornemme, hvor lettet jeg er.

I morgen fortsætter ritualerne: Når jeg har afleveret en bog, tillader jeg mig selv at gå til frisør. Udfordringen er at undgå frisør, mens jeg skriver, og så VUPTi få et helt nyt (ud)syn, når siderne er afleveret.

Tilbage står redigeringsprocessen. For ét er at aflevere et manus, et andet er, at det skal gøres klar til tryk, og først lige igennem en kritisk fagredaktør. Det plejer at være en spændende proces.

Så engang i januar, [april bliver det – AG 14.11.08 ]venner – da kommer bogen. Om alt går vel !

Godnat. Klokken blev akkurat lige over midnat, så jeg afleverede simpelthen fire minutter før deadline. WOW.

Abelone Glahn

2 kommentarer til “Amy Winehouse, 50+ og skriveritualer

Trackbacks og pingbacks

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.