Er den Digitale Post digital nok selv?

Så fik jeg mit første brev gennem Digital Post. Eller rettere, jeg fik de første to beskeder om, at jeg nu har fået et brev, som jeg skal hente i min digitale postkasse. Én besked på mail, og én besked på SMS.
Fint nok so far. Jeg kan se, det er fra min kommune, og at det handler om….digital post.

Men se, hvordan mailen ser ud:digitalpost1

Det eneste, der er hyperlinket, er min egen email. Der er intet andet, som er hyperlinket – noget, der nemt kunne lede mig hen til der, hvor min elektroniske post ligger. Der er godt nok to logoer til højre, hvor jeg kunne vælge at hente posten, men end ikke logoerne er hyperlinkede – altså, der er fra brevet ikke noget hyperlink, der nemt leder mig over til min postkasse.Det turde ellers være uhyre oplagt at lægge ind.

Jeg skal nu selv finde ud af, om jeg nu skal gå via www.eboks.dk eller www.borger.dk  – jeg ved, jeg har oprettet mig på e-boks, og det er dog trods alt også dem, der har sendt mig brevet.
Nu skal jeg så igennem den procedure, som kommer til at tage livet af mig på længere sigt – hele moletjavsen med at aktivere java, bruge mit nemID, huske alle mulige koder og numre, og bruge en ustyrlig bunke tid på det.
Jeg taster ind, men nej, nemt skal det ikke være. Jeg får nu dette at vide:digitalpost2Før jeg kan få min post, skal jeg så logge på e-boks også. Jamen, det var jo lige det, jeg havde gjort? For sjov skyld tjekker jeg lige, hvad URl’len hedder. Den hedder https://www.nemadgang.dk/LogonOk.aspx.
Nem Adgang ???

Jeg kommer nu ind et sted, hvor jeg  skal acceptere, at jeg vil bruge e-boks. I og med, at jeg i godt tid – som den lydige borger, jeg er – for længst har tilmeldt mig e-boks, undrer jeg mig.  Dette skal jeg nu gøre igen: acceptere vilkårene for at komme videre. Det synes temmelig dobbeltkonfektagtigt. Mit blodtryk er på vej op, men jeg fortsætter ufortrødent. Gad vide, om dette vil ske hver eneste gang, jeg skal hente post.
Jeg vælger at acceptere vilkårene ( ….hvad kan man ellers gøre….) og får nu at vide:

“Husk at tjekke din digitale post regelmæssigt. Husk at logge på e-Boks regelmæssigt, så du ikke går glip af vigtig post.Vi sender dig en besked, når du modtager ny post, og det er derfor vigtigt, at du husker at holde dine profiloplysninger opdateret.”

Først da kan jeg komme til at bruge e-boks, og her ser jeg så, hvad jeg nok mente allerede: Det første velkomstbrev i min e-boks er fra 2007!
Jeg har siden blandt andet  fået lønseddel engang i 2012, og jeg tilmeldte mig for en sikkerheds skyld igen i juli 2014, hvor jeg fik endnu et fint velkommen brev. Jeg har således for længst accepteret vilkårene mv, og Sandelig om ikke der nu ligger et tredie velkomstbrev i postkassen, plus det brev, jeg fik besked om, lå og ventede, og som jeg spændt åbner.

Det indledes med: “Du er allerede klar til Digital Post 1. november” !!! og fortsætter:
Alle borgere over 15 år, der kan, vil fra 1. november 2014 modtage post fra det offentlige digitalt.Du er allerede tilmeldt Digital Post og er derfor klar til at modtage din post digitalt. Du kan fremover forvente at modtage flere digitale breve fra det offentlige, end du gør i dag.

Det tog mig godt og vel fire minutter at komme igennem dette. Hvis jeg skal igennem dette hver gang, søger jeg om fritagelse.
Jeg må tilføje, at jeg også har forsøgt at hente posten via SMSsen. Den indeholdt dog to links til hhv eboks eller borger dk.
Jeg skulle så logge mig på NemId-Javatingen, hvilket jeg gjorde, og fik dette billede, jeg hverken kunne komme frem eller tilbage fra:
digitalpost3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.