Dokumentér, når du bliver chikaneret digitalt

Det vigtigste, du skal foretage dig, når du bliver chikaneret digitalt, er at fastholde beviserne herpå.
Det betyder, at du ikke skal slette SMSssen, selv om den måske er ubehagelig. Det betyder, at du skal tage et screenshot af facebook, hvor udsagnet, der hænger dig ud, forekommer, før afsenderen sletter det. Det betyder, at du skal tage et billede af den hadeside, der er lavet, før den bliver slettet. Og et billede af den blog eller blogindlæg, der er skrevet, før forfatteren sletter det. Og gemme SnapChatbeskedden, hvis du kan nå det…

Hvis du ikke fastholder beviset, har du ikke noget at vise frem, når det sker for 30. gang, og du til slut bukker under for det personlige pres, der bliver lagt på dig, og må sygemeldes.

Mange mennesker forsøger at skjule ubehageligheder, slette dem, glemme dem. Det er simpelthen for ubehageligt at gemme voldsomme eller intimiderende SMSser eller billeder, og den forurettede vælger at slette beskeden. På samme måde kan man slette en tråd, der kommer som kommentarer til et indlæg, man selv har lavet på facebook, og dermed slette chikanen.
Men det er ikke tilrådeligt at gøre det, før du har dokumenteret chikanen.

Hvad så med SnapChat ? Er det ikke netop lavet, så en besked kun gemmes max 10 sekunder og så slettes? Jo, og derfor er det et yndet redskab til netop chikane, idet intimiderende beskedder og fotos forsvinder. Hvis man forsøger at gemme beskeden, får afsenderen en notifikation om dette.
Men, nu er der også kommet råd for dette – der er lavet en app, som hedder SnapHack, og som gemmer billedet, uden at afsenderen får besked herom og giver dig mulighed for at genåbne billedet.

I denne artikel fra Daily Mail fremgår det i øvrigt, at SnapChat beskedder overhovedet ikke slettes, men de faktisk er kodet til at gemmes hos SnapChat, i modsætning til, hvad SnapChat hidtil har påstået.

 

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.