Angela Merkels telefon

Cebit13 + danseklub 029Cebit13 + danseklub 028Cebit13 + danseklub 027  I marts var jeg til CebitMessen 2013 og kom forbi en stand, hvor en meget meget stolt mand præsenterede den Blackberry-telefon, som Angela Merkel havde accepteret at bruge, fordi den havde fået “specialsyet” et sikkerhedsprogram, Secusuite, som gjorde den sikker nok til at kunne bruges til fortrolige samtaler og beskedder.

Han viste dog ikke lige præcis hendes konkrete eksemplar, men havde et tilsvarende med sig.
Det fede (syntes jeg) var, at den havde to skærme -interfacer – en til arbejde (den gule – læg mærke til ørnen) og en til privat (den blå) på samme telefon !

Jeg har selvfølgelig ikke talt med Merkel selv, men jeg gætter på, at det er, som Die Welts netavis skriver, hendes gamle Nokia mobiltelefon, der er blevet hacket, og ikke hendes nye Smartphone.

At hun så, ifølge flere medier, skulle have brugt den gamle, ikke-sikkerhedsgodkendte Nokia til at skrive fortrolige SMSser på, fordi hun ikke bryder sig om dimser, der kan lidt for meget, er så en anden sag.
Ellers må man sige, at det er lidt kedeligt for Secusuite, som er udviklet af det tyske selskab Secusmart, der har udviklet sikkerhedsprogrammet Secusuite, som er lagt ind på hendes Blackberry.

 

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.