Diktafon i bilen: forordet til ny bog indtales

Jeg har lige opdaget en ny anvendelse af min lille mikrofon, Easispeak, som jeg købte for et par uger siden.

I øjeblikket er jeg ved at redigere den næste bog i Børsen Mikro serien, nemlig en bog om at skabe de optimale arbejdsrum om sin selvstændige virksomhed. Den skrives af Pia Jønsson, Metafor, som i disse timer lægger sidste hånd på formuleringerne.
Som altid i den serie skriver jeg forordet til bogen, og dét at skrive et forord kræver lidt tankevirksomhed for at gøre det bedst muligt.

Meget ofte finder jeg, at køreture, hvor kroppen er optaget af fysisk at holde køretøjet på vejen, åbner for hjernens fritænkning. Meget tit får jeg tid og rum til at skabe nogle formuleringer til en artikel eller som nu et forord, jeg går og tumler med.
Det har irriteret mig kolossalt, at jeg skulle memorere vendinger og lange passager, indtil jeg kom til en blok og en pen. Men nu, med denne lille Easispeak kan jeg indtale udkastet, mens jeg kører.

“Du ku’ da bare bruge en diktafon eller din mobiltelefon til det samme” – kan jeg høre mange sige.
Ja, men en diktafon eller en lille mp3-optager er fnidret at sidde med, når koncentrationen alt andet lige skal være på kørebanen. Og hvis man bruger en mobiltelefon med diktafon, så kan telefonen jo pludselig begynde at ringe, og så begynder jeg at telefonere uden headset, altså igen en farlig trafiksituation.

Min easispeak er tilpas idiotsikret, barnagtig nem at bruge, kan hænge om halsen og passer med min fortid som radiojournalist – en mikrofon ved man hvad er, start og stop og optag, så kører det.

Lyt her til en del af mit udkast til del af fordet til Pias bog “Rum til at arbejde”  med tilpas mange trafikdistraktioner i baggrunden 🙂
Når bogen kommer, kan I jo se, om det blev den endelige version.

Bogen hedder “Rum til at arbejde – sådan skaber du de rigtige rammer” og udkommer den 11. september 09 på Iværksættermessen iværk og vækst 09.

rum_til_at_arbejde_web

Forudbestil her

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.