Coopetitioner/coopetitioning ? Er det ordet, vi leder efter?

Coopetitioner og coopetitioning er foreslået af Karin Høegh Queen of Danish podcasts
Jeg har tjekket på ordet og finder en lang beskrivelse her, hvor der ligefrem nævnes en bog, der handler om, hvad jeg nok snarere vil kalde partnering, men måske er coopetitioner ordet, vi leder efter….

Her er wiki opslaget. men det drejer sig fortrinsvis om store virksomheder. Kan vi indsnvære det til mindre, måske ligefrem mikrovirksomheder ?
Der er stadig frit slag.

Abelone Glahn

4 kommentarer til “Coopetitioner/coopetitioning ? Er det ordet, vi leder efter?

 • Ja – men måske leder vi så fortsat efter et ord der dækker bedre under danske forhold.

 • I hvert fald fik jeg svar fra Eugene her for lidt siden:

  The word is “co-opetition,” a combination of “cooperation” and
  “competition.” You won’t find it in a dictionary, but it’s a commonly
  known term in the business world here, and it was the title of a book
  published about 10 years ago.

 • Jeg anede ikke, at der var en bog om det – men jeg synes også, at udtrykket coopetition dækker bedst, hvad det er, vi er ude i, når vi konkurrerer med kolleger, eller vi bliver kolleger med mennesker, vi konkurrerer med. Coopetitioner, til gengæld, synes jeg er svært at sige – men lad dem om dét, jeg synes udtrykket kon-kolleger er “right on”. 🙂

 • Da jeg for nogle måneder besluttede mig for at kaste mig ud i livet som free agent, sagde jeg at jeg ville teste den dér nye netværksøkonomi – og det der med at vi er kollegaer og konkurrenter på én gang.
  Jeg synes at det er sjovt og meget anderledes end for 6-7 år siden da jeg sidst var ude og være selvstændig.
  Men jeg må tilstå at jeg ikke er helt overbevist om at tilliden holder alle steder. Jeg synes at jeg ser lidt “sprækker i facaden”.

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.