Chang, Eng og Y-kromosomet

Til minde om de nok mest berømte siamesiske tvillinger, Chang og Eng, vil der blive oprettet en fund, hvis midler skal gå til fattige thailandske tvillingefamilier, der vil have svært ved at klare til dagen og vejen med et sæt tvillinger.Chang og Eng Bunker, et efternavn de tog efter en god ven, de fik, da de blev amerikanske statsborgere og slog sig ned i Boston.
Fonden bliver grundlagt ved denne tvillingekongres og initiativtageren er doctor Robert Short, som har lavet en særlig efterforskning af det berømte par. Blandt andet på baggrund af den oprindelige obduktionsrapport, der rent faktisk findes endnu, konkluderer han, at Eng, der døde som nummer to af tvillingerne, ikke døde af det chok, som han fik da han opdagede, at hans bror lå død ved siden af ham, men formentlig af dybe ventrikel tromboser, som opstod, da hans brors døde legeme begyndte at udskille stoffer, som alligevel gik over i broderen. Kort sagt, at han døde af en blodprop, der opstod på grund af stoffer, hans bror udskilte. Chang og Engs sammenvoksning var ikke en af de mere vanskelige – de var vokset sammen i et stykke hud midt på brystet og delte kun nogle få blodkar og en del af leveren.
Tvillingerne kunne nemt i dag være blevet skilt ad, men dengang havde man ikke metoderne.
Og de ønskede det i øvrigt ikke selv – det gjorde kun konerne og børnene.

I dag har de to siamesiske tvillinger mellem 1000 og 1500 levende efterfølgere, hvoraf nogle mødes årligt til et træf i USA.
Robert Short kunne ikke lade være med at lege med tanken om at bruge efterfølgerne til noget konstruktivt:
– Det ville være spændende, hvis vi kunne få lov til at tage nogle prøver på de mandlige efterfølgere – for så ville vi kunne undersøge påstanden om, at Ykromosomet muterer over tid.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.