19 faglige tvillingeoplæg på førstedagen

Jeg er fuldstændig bombet.
Er først hjemme nu efter en hel dag på kongres. 19 oplæg på engelsk, de fleste af dem med medicinske fagudtryk og med udfordringen på i ekspres fart, mens jeg noterer, også selv at skulle huske, hvad forskellen er på monozygote og monochoriotiske tvillinger.

Derefter en reception på Ghents rådhus og dyb samtale med et par af de virkelig sejge kvinder, der har startet særlige foreninger for forældre, der har mistet tvillinger.
Vi tog lidt hul på en diskussion, der bliver årets kontroversielle emne, nemlig betydningen af den såkalde vanishing twin, en tvilling, som kan forsvinde under graviditeten, og som man i nogle tilfælde kan konstatere spor af i moerkagen eller ligefrem har set på scanninger, men som aldrig når at udvikle sig og går til i maven.
Det er kontroversielt, fordi det kun sjældent kan bevises, at der har været en anden tvillng, og fordi det at “måske have haft en tvilling” bruges af mange især dem med lavt selvværd som forklaring på, at ” de altid har følt sig lidt alene “eller “ingen forstår mig rigtigt”.
der har allerde været to indlæg på kongressen, og tråden bliver taget op igen i morgen.

Jeg opgiver at blogge fra de enkelte punkter, men vil forsøge at opsummere nogle af híghlightsne.
Men lige nu er jeg bare dødtræt.

Abelone Glahn

Én kommentar til “19 faglige tvillingeoplæg på førstedagen

 • Bella
  15 årsiden

  Jeg har altid siden jeg var en lille pige følt mig dybt deprimeret, alene, tom osv..
  Som om jeg manglede noget, jeg har aldrig rigtig kunne forklaret hvordan jeg har haft det, men efter at jeg er blevet ældre er det blevet værre.. Jeg har altid følt at der var noget galt med mig, at jeg var anderledes end andre fordi jeg har det sådan.. Jeg har altid troet at jeg bare været ked af at være alene måske lidt deprimeret osv, men jeg har snakket med min læge og andre og det går dybere end det…
  Det var først da jeg nævnte det for min søster at hun sagde til mig at hvad hvis jeg havde været tvilling?
  Mange af mine følelser og tanker er bare ikke normale og det er svært at forklare…
  Men nu har jeg prøvet og undersøge det og faldt også over dit oplæg.. Men det mest sørglige er at jeg aldrig vil kunne bevise det.. Dengang jeg blev født fandtes scanningen ikke så jeg kan aldrig rigtig få svar på om måske jeg virkelig havde en tvilling..

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.