Tre dage med tvillinger

over 250 mennesker mødes om en times tid i det gamle universitet Het Pond midt i den belgiske by Ghent for i tre dage at diskutere forskellige forhold omkring flerlinger verden over. Det er forskre, læger, statistikere og sundhedsfolk, og så er der omkring 30 forældre fra forskellige lande.
Det er den 12. kongres for tvillingestudier, og der er annonceret forskellige highlights.
Vi begynder om lidt med at få de siamesiske tvillinger Chang og Engs historie set med tvillingeforsker perspektiv, og senere kommer der emner som “risici ved ART, assisted reproduction technologies – altså kunstig befrugtning”, der kommer indlæg om monochoriotiske tvillinger ( altså dem, der ligger i samme fostersæk, hvilket er en meget sjælden, og farlig tilstand), der komer indlæg om at fedme er med til at øge antallet af tvilinger eller rettere, at man har konstateret at kraftigere kvinder føder flere tvillinger end slanke kvinder, og der kommer en del om aldring.

Tvilinger har gennem årene været brugt meget til tests, fordi der jo meget handy var to af samme slags, derfor kunne man lave forsøg med den ene og have kontrolpersonen med præcis de samme gener lige ved siden af. Med årene er også de toæggede, der ikke bærer sammen gensammensætning, blevet forskerobjekter, fordi man igennem dem kunne tjekke om miljøet har betydning for forskellige påvirkninger – de to tveæggede tvillinger er jo i orincippet udsat for de samme miljøpåvirkeninger, men har hver deres genmasse.
Sådledes har tvilinger altid været i søgelyset som testpersoner.

Men også tvillingers udvikling bliver der forsket i, og dét synes jeg unægtelig, som mor til et par på 16, er noget mere intessant, fordi jeg direkte kan bruge det selv.
Derfor kommer jeg til at gå til de sessions, hvor den slags er mest omtalt.
Forældreforeninger verden over har tre sessions, hvor vi blandt andet skal ind på hvordan tvillinger lærer bedst. Hvordan tvillingers forhold i skolen påvirker deres tilværelse senere og så skal vi også møde den schweizike forening for voksne tvillinger.

Der er imidlertid ikke internetopkobling på konferencen !
Så jeg kan kun blogge om aftenen.
Sorry.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.