Cavling savner input fra webjournalister

I går var jeg medlem af Cavling komiteen med til at udpege Peter Øvig Knudsen som modtager af dettte års Cavlingpris for to uhyre tankevækkende bøger om Blekingegadebanden og hvad der kan drive folk til at begå voldsomme ulovligheder for at opnåe et politisk mål.

Det har været en stor glæde at komme i Cavling komiteen og være med til meget nuancerede debatter om, hvad journalistik er, især had der er god journalistik, og det har været meget interessant at se de mange forskellige forslag til, hvem der var værdig til at modtage prisen.

Her er man komiteens formand Carsten Ingemann, da han ringede til Peter Øvig, der fortalte, at han stod midt i Nairobis lufthavn og ærgrede sig over, at man ikke kunne få champagne i transithallen for at fejre det. Han og den meget berejste Carsten Ingemann blev dog enige om, at en bestemt afrikansk øl nok kunne gøre det ud for champagne:Tillykke Øvig, det blev dig der er Cavlingprismodtager 2007

Den rigtige prisvinder blev fundet, men som webjournalist undrede det mig, at der blandt kandidaterne i år var meget langt mellem eksemplerne på webjournalistik eller aandte webbaseret.
Sidste år var et større projekt blandt de nominerede, nemlig Farmsubidy.org, men i år var der ikke nogen.
Alle kan foreslå kandidater til Cavlingprisen næste år, så jeg vil da opfordre læseren til at være opmærksom igennem dette år og huske at indsende begrundede forslag til prismodtagere i november, så der også er forslag fra de nye webbaseree platforme.
Det ville være en fornyelse.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.