Uprofessionel afvikling af Grand Prix afstemning

vi har netop set, hvad der i mange år har været betragtet som familieunderholdning, nemlig Årets melodi grand Prix. Det vil sige første semi´finale.
man kunne denne gang alene stemme via SMS. Det er muligvis i tidens ånd, men betænkeligt, hvis man ønsker at fastholde, at dette skal være familieunderholdning, hvor vi alle sammen også kan sende billeder ind af “grand prix aften ved skærmen” med dannebrog, chips, kolde bajere og hvad der ellers måtte høre til.
men Okay, så accepterer vi dette , vel vidende at det giver en overvægt til det yngre publikum, der langt mere udbredt end den ældre del af befolkningen er vante til at sende SMSser.
Men kun Okay, hvis det blev præsenteret ordentligt.
Det gjorde værterne bare ikke, og dermed mener jeg, at afstemningen ikke nødvendigvis viser det korrekte resultat.

Værterne og skiltningen har medvirket til at skabe stor forvirring om, hvordan der kunne stemmes. Jeg aner ikke, om min stemme er gået igennem, og det skyldes ene og alene en dårlig forklaring og en mangelfuld skiltning.

For det første forklarede værterne afstemningsmetoden forvirrende.

For det andet fremgår det ikke tydeligt af forklaringen, EJ heller af skiltningen, at man skal skrive “sang” før nummeret.

Og for det tredie fremgår det ikke, om man skal skrive “sang” “mellemrum” og så “nummeret”, eller om man ikke skal skrive mellemrum. Mellemrum er ofte noget , der indgår i SMSser som man i andre programmer sender til DR. Da bliver det tydeligt nævnt, at man skal skrive mellemrum. her var det ikke tydeligt, fordi det der blev sagt var i modsætning til skiltningen, hvor der rent faktisk var et mellemrum, men det blev ikke nævnt !

For det fjerde får man ikke en returbesked, sådan som man ellers gør, når man sender en SMS til DR.

Og endelig er det ikke tydeligt, hvor mange SMSser man må sende.

Resultatet er forvirring og en stor følelse af utilfredshed med, at noget, der kunne være forklaret enkelt og simpelt, samt være understøttet af skiltningen, fungerede Så dårligt.
Det må I gøre om til næste uge.

I vores hjem har det betydet, at vi har forsøgt flere typer SMSser for at være sikre på at være nået igennem – uden at vi iøvrigt stadig i skrivende stund – 15 min efter at afstemningsresultatet har været vist – ikke ved, om nogen af vores smsser overhovedet er kommet igennem.
Kunne man stemme flere gange har vi heller ikke nået dette, hvilket måske afspeljes i afstemningen, at andre har nået.

Det er ikke fair over for kunstnerne
Det er ikke fair over for seerne.
Og det er ikke professionelt fra DRs side.
Det er en ommer.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.