Hvor sikker føler du dig på de sociale netværk?

Lars K. Jensen kommenterer forleden mit indlæg om, at Facebook fader med en glimrende gennemgang af, hvorfor han ikke er blandt de første, der forlader facebook-fartøjet, tværtimod.

Lars begrunder det blandt andet med, at Facebook Connect snart vil gøre det muligt at  tage sine relationer med på nettet.

Lars skriver blandt andet:
Facebook Connect er noget, som bliver enormt interessant over det næste stykke tid. Det går kort fortalt ud på, at man kan tage sine relationer med rundt, og få sine handlinger på andre sites “feedet” over i Facebook, og finde sine Facebook-venner på andre websites.

og

Når Facebook Connect bliver bredt mere ud, sker der det, at folk agerer på Facebook, uden at de er direkte inde på facebook.com. Altså lever Facebook og bliver holdt aktivt ved hjælp af de ting, som brugerne foretager sig på andre sider end Facebooks egen.

Hvad med rettighederne?
Jeg kan godt se din pointe, Lars – for er der noget, man er træt af, så er det, at man skal taste sig ind så mange forskellige steder og vedligeholde på forskellig vis, er opslidende og med til, at man vælger fra.
MEN, stadig, en af hovedankerne mod facebook er for mit vedkommende også, at man afgiver retten til det indtastede/uploadede.

Og i mit daglige virke som underviser i, hvordan man bruger disse mange netværk, kommer jeg oftere og ofteere med advarsler til folk, der ikke er klar over, hvor lidt der skal til, før de har lagt noget ud, de bliver kede af at blive konfronteret med senre.

Konference om danskerne og sociale profiler
Derfor glæder jeg mig meget til at deltage på konferencen: Privatliv på profilen, som holdes den 11. november i København, arrangeret af IT og telestyrelsen, hvor der også vil blive offentliggjort en undersøgelse af , hvordan vores adfærd er på nettet.

IT og telestyrelsen skriver  i invitationen:

  • 1/3 af os har en profil på en online social netværkstjeneste.
  • 3/4 af os offentliggør vores e-mail på profilen.
  • 1/4 af os offentliggør vores telefonnummer.
  • 1/3 af os har en åben profil, som kan ses af alle på internettet.

Et problem ved online sociale netværkstjenester er også, at vi faktisk ved meget lidt om, hvad vi egentlig gør. [min fremhævning/AG]
Derfor har It-sikkerhedskomitéen iværksat dels en repræsentativ kvantitativ undersøgelse med mere end 2000 danske respondenter, dels en kvalitativ undersøgelse med børn og unge, der har til formål at fastlægge, hvad danskerne mener og gør på disse populære tjenester. Undersøgelserne præsenteres på konferencen.
Du kan læse mere om
undersøgelserne her.

 

 

 

Abelone Glahn

Trackbacks og pingbacks

  • Skal man tilskynde til anonyme profiler ? | Abelone Glahn :

    […] November 2008 14:22 Abelone Glahn Employer Branding og virtuel rekruttering, Netværk, Nye medier Forleden deltog jeg i IT-og Telestyrelsens konference Privatliv på profilen. Ved den lejlighed fremlagde Datatilsynet også sine anbefalinger til, hvordan man kan beskytte […]

    16 år ago

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.