Den store danske encyklopædi som wiki i februar 09

Gyldendals Forlag har besluttet at lægge Den Store Danske Encyklopædi ud på nettet til gratis brug for alle og samtidig at åbne for, at vi alle kan bidrage med ændringer og tilføjelser til de eksisterende opslag.

Bogmarkedet bringer den glade nyhed her i dag.

Begrundelsen er interessant set med forlagsøjne: Hvis ikke forlaget lagde det store værk ud, ville bogen “dø” i løbet af et par år, og det store arbejde, der er lagt i udgivelsen være sket forgæves.

I stedet har man tænkt en ny forretningsmodel og vil bruge bl.a. Googleads til at finansiere dele af investeringen.

For mig at se er det en stor landevinding, at et af de gamle forlag forstår at tænke nye forretningsmodeller og se muligheden for at inddrage wisdom of crowds.
Hver artikel, der redigeres af en bruger, markeres som sådan, formentlig for at man kan være opmærksom på, at artiklen ikke er skrevet af en autoriseret ekspert.

Interessant udvikling, som selvfølgelig også kommer, fordi der er skarp konkurrence fra Wikipediaen.

Helle for bog-udgaven
Herhjemme vil vi dog stadig glæde os over, at vi kan gå ind i reolen og hente et af de mange bind og afgøre en tvist eller et spørgsmål propte under middagen, uden at skulle på nettet først.
I min familie betyder opslagsværker utrolig meget, og det er hyggeligt at sidde og slå efter – og samtidig blive inspireret af helt andre opslag, der står lige over eller lige efter det, vi ledte efter.
Det er en hel sport hos os, og jeg tror det kommer fra min barndom, hvor vi også slog ting op i tide og utide.
Jeg er også den, der har arvet alle leksikonnerne samt hele ordbogen over det danske sprog i over 20 bind.
Dejlig læsning.

Abelone Glahn

Én kommentar til “Den store danske encyklopædi som wiki i februar 09

  • Encyklopædien på nettet er en fantastisk god ting for mig, fordi det sparer plads – hyldemeterplads. Derfor blev jeg meget glad over nyheden. Desuden synes jeg det bliver spændende at se, hvilke kommentarer den “almindelige” bruger i modsætning til eksperten kommer med af bidrag.
    Glæder mig.

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.