Undgå at spaminvitere på LinkedIn…venligst

Er du en af dem, der flittigt bruger LinkedIn og gerne inviterer nye kontakter?
Så lad mig give dig et godt råd – lad være med at benytte autoinvitationen og den forud-definerede invitationstekst!
Den betragtes ganske simpelthen som spam.
Det er blevet for nemt at invitere på LinkedIn
Skriv i stedet en ordentlig personlig besked til den, du søger kontakt med og fortæl, hvem du er, og hvorfor du gerne vil i kontakt med vedkommende.
Der er mange gange større sandsynlighed for, at du vil få et ja, end hvis du bare sender den autogenererede engelske version af sted.

Det er hovedbudskabet i dette blogindlæg, og hvis du ikke gider læse mere, kan jeg fortælle dig, at resten er en argumentation for, at jeg ikke gider svare – måske netop dig – når jeg får en invitation fra en, der autoinviterer mig uden at give sig til kende mere dybtgående.

Hvorfor skal du skrive mere?
Det skal du, fordi det skaber troværdighed, at du gider bruge et par linier på mig
Det skal du, fordi jeg ellers tænker – han/hun vil bare have adgang til mit netværk
Det skal du fordi jeg ikke nødvendigvis kan huske, hvem du er, heller ikke selv om jeg måske underviste dig i går
Det skal du, fordi det gør det nemmere for mig at huske dig
Det skal du, fordi jeg om nogle år kan slå tilbage i min indbakke og se, hvem du var, hvis jeg evt. skulle have glemt dig i mellemtiden

Alle disse punkter gælder især dem, jeg ikke kender i forvejen.
Får jeg en invitation fra en fremmed, hvor der ikke står noget andet end den autogenererede tekst – som nu også fåes på dansk uden at det gør det mere troværdigt – vil jeg i 9 ud af 10 tilfælde ikke svare.

Hvornår skal du ikke skrive?
Principielt skal du altid skrive. OGSÅ selv om vi kender hinanden i forvejen – for det kan jo være, der er gået lang tid siden, vi havde kontakt, og jeg har brug for at høre, hvor du er, om du er glad og lykkelig, arbejder med noget sjovt eller har brug for mig.
Men der er en enkelt undtagelse, som jeg lige akkurat kan acceptere:
– når vi lige har talt sammen og blot skal bekræfte en forbindelse, vi har aftalt.

Hvad så med mobilapplikationen?
Ja, gid pokker havde den ellers udmærkede LinkedIn-applikation!
Godt 25% af besøgene på LinkedIn kommer via applikationen, som IKKE giver mulighed for at skrive en personlig hilsen
Zut alors!
Det må I godt ændre på, LinkedIn.
I disse tider får jeg vildt mange henvendelser fra folk, som inviterer mig via mobiltelefonen ( det ved jeg kun, fordi de fortæller det – det kan jeg desværre ikke aflæse nogen steder), og de er uden denne hilsen, som jeg sætter så megen pris på.
Det betyder, at der i øjeblikket er langt flere, jeg ignorerer, end da man kun kunne sende via sin computer.

Det også er meget nemt at “komme til” at sende en invitation , når man scroller ned ad sin iPad eller moiltelefon med den fingeren i venstre side. Så kan man komme til at sende invitationer uden egentlig at ville det. Også uhensigtsmæssigt.

Så, til jer, der har sendt invitationer til netværket uden at få svar fra mig : Prøv igen – prøv at skrive en besked, så jeg ved, hvad du vil mig.

Og så skal jeg nok svare.

Principielt vil jeg gerne være forbundet med mennesker, jeg har en god relation til, og som jeg gerne vil gøre en tjeneste en dag
Jeg forbinder med i sjældne tilfælde også med folk, jeg ikke har mødt, men som har et interessant budskab eller en god årsag til at være i forbindelse med mig. Så kom bare  frisk !

 

Abelone Glahn

Én kommentar til “Undgå at spaminvitere på LinkedIn…venligst

  • Klaus
    12 årsiden

    – så sandt, og smukt formuleret !

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.