Tip: Sådan viser du hurtigt 250 sorterede billeder i et diasshow

I går skulle jeg vise 250 fotos under en præsentation, hvor billederne bare skulle køre i baggrunden, mens jeg snakkede.
Billeder og diasshow er ikke noget, jeg normalt arbejder med, så jeg forestillede mig, at jeg skulle håndomdøbe alle billederne for at få dem i den rigtige rækkefølge og ikke i den rækkefølge, som billederne lå i min fil-mappe. Eller at jeg skulle lægge hver eneste ind i en powerpoint. 250 pix?! NUL PUTTE.

Men jeg var helt pas på, hvordan jeg fik ordnet alle billederne, så de kom i den rækkefølge, jeg ville have, UDEN alt dette besvær.
Jeg spurgte ud på min ældste postliste, Webgrrls, og det bedste svar var følgende ( Tak til fotograf og webrådgiver Alina Talatinen, der arbejder med Picasa)
Læg billederne op i Picasa, sorter i hånden og vis med diasfremviseren!
Hvor svært kan det være!
Picasa har man adgang til, blot man har en googlekonto. Jeg oploadede alle billederne, flyttede rundt på dem, som det passede mig, og kunne i øvrigt dele alle billederne med deltagerne i salen efterfølgende ved blot at tilføje deres email (eller dele med alverden via +google).

Da jeg skulle fremvise billederne, havde jeg internetadgang og kunne bladre, som jeg ville i billederne, der nu ligger i skyen. Det kan jo være lidt væsentligt at vide – altså – hvis du ikke har internetadgang, – eller hvis konferencestedets netværk er overbelastet af alle deltagerne – kan du ikke vise billederne på PicasaWeb.
Man kan imidlertid også downloade Picasa til sin computer og lave samme redigering her – men så deles billederne ikke så nemt.

Hovsa:
At bruge webversionen af Picasa gav igen et lille indblik i, hvor meget google automatisk har arkiveret af det stof, jeg har delt på platforme, som google ejer. Jeg genfandt urgamle billeder fra nogle af mine første blogforsøg på blogger.com og opdateringer jeg har lavet via googleplus. Billeder, der er lagt ud på google maps.
Alt sammen noget, jeg jo egentlig godt vidste, men det er meget tankevækkende også lige at gense, hvad man automatisk har sharet gennem tiderne.

Omdøb klumper af billeder.
Undervejs fik jeg et andet godt råd, som jeg heller ikke kendte; nemlig til hvordan man omdøber klumper af billeder.
Ved at markere en række af billederne i filhåndtering og omdøbe dem, kan man på een gang omdøbe en række billeder, så de bærer den samme billedtitel. OG nummerere dem, hvis man blot starter med at skrive (1) i det første.
Beskrivelsen finder du her hos My Charlot Larsen, Webpassion
Dette råd er særlig nyttigt, når jeg i det daglige overfører billeder fra min telefon til min PC. Ved overførslen skal jeg vælge at døbe mit overførte album etellerandet. Og det betyder, at jeg måske døber 30 billeder fra en hel uge det samme, selv om de er taget ved syv forskellige begivenheder.

Det er meget muligt, at I alle sammen kender disse tricks, men det gjorde jeg ikke, så jeg vil skyde på, der er en enkelt eller to, der heller ikke kender til dette.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.