“Fyrede seniorer bliver direktører” – således:

“Fyrede seniorer bliver direktører” lyder overskriften på en af artiklerne i ugens “Søndagsavisen”, der uddyber “Lønmodtagere over 60 år bruger afskedigelse eller pension som springbræt til en selvstændig karriere”.

Udsagnet bygger på en undersøgelse fra Ældre Sagen, der har kigget nærmere på 8000 seniorer og deres arbejdsliv. Ifølge Ældre Sagen er der ca 60.000, som driver egen virksomhed og er over 60 år, og tallet er i stigende:
Fra 2004 til 2012 er der sket en stor stigning i antallet af lønmodtagere eller pensionister, der starter selvstændig virksomhed  – for de 60-64 årige er der en stigning på 33 procent af selvstændige i aldersgruppen, og for de 65-69 årige er der en stigning på 67 %.

50 plus og nystartet er på tilbud til en halvtredser

Bogen “50 plus og nystartet” er på tilbud til en halvtredser

Det er sørme dejligt at høre!
Har man energi og lyst til at arbejde, og kan man ikke få fast job, er der selvfølgelig en vej videre! og dét uden chefer, man ikke kan med, eller arbejdsopgaver, der ikke er interessante længere. Eller uden en arbejdsplads, der ikke skønner på eller har råd til at holde på de kompetencer, man har opbygget.

“Engang imellem bliver man nødt til at fyre sin arbejdsgiver”
– sagde fotografen Carsten Ingemann, da jeg interviewede ham, da han valgte at  tage en aftrædeordning fra Jyllands Posten, da der var en fyringsrunde. Det var få år, før han fyldte de 60.
Jeg interviewede ham til bogen “50+ og nystartet”, og i bogen er der 11 andre, som fortæller, hvordan det er at begynde for sig selv i en sen alder. Læs uddrag af bogen her.

Er du på vej til at gøre det samme? Det er ikke nødvendigvis vanskeligt, men kræver lidt forberedelse, passion og dygtighed på et område og masser af mod.

Her er nogle af de bedste redskaber fra bogen:

1. Tag et helikopterperspektiv og læg din egen 10 års plan for den næste periode (PDF)

2. Eksempel på hvordan man kan udfylde en sådan 10 års plan (PDF)

3. Startplan – dette kan du med fordel gennemgå, inden du starter (printvenlig)

Det tager et par sekunder at downloade dokumenterne – hav tålmodighed og hent blyant eller kuglepen frem til dine egne notater.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.