Pas på malware gennem fupinvitationer i LinkedIn!!

Fup-sikkerhedsprogram skræmmer dig til at downloade endnu mere farligtDet måtte jo ske en dag, men jeg vidste sgu ikke, at det var så slemt: Jeg åbnede for 30 minutter siden en mail med en falsk invitation fra LinkedIn. Linked In kommer med påmindelser om at man har glemt at sige ja til en invitation. Jeg syntes godt nok ikke, jeg havde set det navn før, som jeg blev påmindet om invitation fra, en “Euginie Allbright” og mente ikke, jeg havde fået en sådan invitation, men alarmklokkerne var ikke tilstrækkelig tændte, så derfor klikkede jeg.
Og så brød helvedet løs.
Lige nu venter jeg på udefra kommende assistance. Jeg har taget stikket ud til internetforbindelsen på min computer, og jeg er totalt lammet – ingen mulighed for at arbejde. Jeg kan ikke engang åbne et worddokument, før malwaren, der er forklædt som et sikkerhedprogram,kommer frem og lukker alt. Alt det jeg sad og arbejdede med har den også lukket ned. Jeg tog  bl.a en masse screenshots for at kunne dokumentere forløbet, men de er nu ikke til at rekonstruere,  og alle andre ting, jeg sad med, er formentlig væk.
Det er ikke et rigtigt sikerhedsprogram, men det ligner godt nok meget!

Malwaren er forklædt som sikkerhedsprogram, der på 1000 forskellige måder fortæller (følgende løgne)
– jeg er inficeret
– min mail er inficeret og har de sidste dage spyet spam ud til mange
– jeg risikerer at få sagsanlæg fra dem
– min computer er ude for hackerangreb der stjæler alle mine passwords til betaling
– og tusind andre trulser.
De kommer frem i dårligt oversat dansk, men alle logoer etc ligner logoer fra Norton og fra Microsoft, så jeg kan sgu godt forstå, hvis nogen føler sig trygge og klikker ja til det hele.

Jeg kan kun vente til min venlig ITmand kommer forbi på sin lørdag, engang i aften, når han er hjemme fra sin familieudflugt, og åbner min pc igen.
Hvis det da virker!!

Føj for en oplevelse.

Pas altså på; der er malware i nogle invitationer fra Linked In.
Hvis du IKKE kender det navn, du bliver bedt om at konfirmere en invitation fra, og hvis du ikke synes, du har set en invitation fra vedkommende tidligere, så lad VÆRE med at klikke på navnet.

Surt for Linked In, at det generer dem sådan. Det er ikke deres fejl.

Hvorfor ved jeg ikke, men en time inden havde jeg backet hele min harddisk op på et eksternt drev.
Hvor heldig kan man være!

PPS:  Jeg skriver fra en anden, Norton-beskyttetPC lige nu. Og billederne kommer fra min mobiltelefon. Det er egentlig interessant at se, hvordan forløbet i sådant et program er. jeg har afvist og afvist alle former for installation, men nu er systemt nået til at tilbyde mig en 1-dags-udgave!
Jeg nåede ikke at tage et billede af det, for nu har skærmen skiftet til Blå advarselsskærm.
Hold kæft hvor er de professionelle dem, der har lavet det her!!
Efter blå skærm genstarter computeren, og så starter sløjfen forfra med at hente alle advarslerne ned.
Pokkers. Det var i dag, jeg skulle sende presemeddelelser ud om det Jubilæumstræffet for selvstændige den 25. september . Plus en hel masse andet.  F…, F…, F…!!!!
Abelone Glahn

2 kommentarer til “Pas på malware gennem fupinvitationer i LinkedIn!!

  • En løsning kunne være kun at acceptere invitationer via Linkedin.com.

    Det vil sige, kun bruge e-mailen som notifikation om, at en vil være connectet – og så tage stilling ved at logge ind på linkedin.com – uden at klikke på linket i e-mailen.

    // Lars

  • Ja, det er præcis, sådan det skal gøres.

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.