Nyt design på LinkedIn – et par tip

Så gør LinkedIn det igen. Ændrer på designet af profilerne. Sidst det skete, var omkring årsskiftet.
Her er den gamle version  af menuen og neden under den nye.
gammel linkedin menu

 

ny_menu-uden_premium

 

 

Det nye design udmærker sig primært ved, at der er flere af de hidtidig måske lidt gemte funktioner, der er blevet samlet i én funktion , nemlig i søgefeltet.

Det betyder, at faneblade som Contacts, Groups, Inbox, Companies og News er flyttet væk fra menuen, og de fleste langt ind i Søgefeltet!

I søgefeltet får du nu forskellige muligheder ( se illustrationen neden for ) for at søge i
– People ( kontakter, også dem du ikke er linket til endnu )
– Updates (opdateringer)
– Jobs
– Companies (firmaer)
– Inbox (indbakke)
– Groups (grupper)

Det nye design på LI flytter lidt rundt på funktionerne. Søgefeltet kan nu en hel del mere end tidligere.

Signal er nu alene i Updates
“Signal”, som tidligere lå som en særskilt funktion, kan nu kun nås ved at søge i Updates.
De søgninger, som du måske tidligere har lavet under Signal, er heldigvis stadig gemt, så funktionen er ikke fjernet.
I øvrigt er funktionen stærkt overset – her finder jeg rigtig mange gode historier, kilder til nyt og info, som jeg ikke kunne finde hos mine kontakter i 1. og 2.grad.

En anden ændring er, at dine kontakter nu har fået sin egen udvidede knap, Network.
Klikker du på den, kommer du til oversigten over alle dine kontakter, en oversigt, man skulle lede lidt efter tidligere. Det kan være en fordel, at man hurtigere kan komme til den, især hvis man anvender at tagge sine kontakter, det vil sige inddele dem i forskellige kategorier (efter dit eget valg).
Man bliver stadig i pinden Add Conncetions foreslået at synkronisere med sit mailprogram, og det vil jeg fortsat fraråde. Inviter en ad gangen.
Men LI er på vej med en ny funktion til sortering af sine kontakter, mere om dette i et senere indlæg, når det er nået frem til flere.

Den næste nye knap er “interests”
interests

 

 

 

 
Her er det muligt hurtigt at finde de virksomheder, man følger (Companies), de grupper,(Groups)  man følger (begge dele  noget,  du også kan finde frem til i søgefunktionen).
Der er imidlertid tilføjet “Influencers”, og det er de toneangivende personer, hvis profiler, du har valgt at følge under “LinkedIn Today”. Det er noget, du aktivt selv skal vælge, ellers må du leve med de forslag, som LI har. Jeg følger nogle bestemte mennesker inden for min branche, hvis blog- opdateringer jeg særligt gerne vil læse.  Det er med til at holde mig orientret om nogle af de vigtigste ting, synes jeg.
Jeg har tidligere blogget om LinkedIn Today, og vil gerne slå et slag for, at man tilpasser de artikler og Influencers, der vises.

En anden ændring er, at LinkedIn gør mere opmærksom på, at du ved at købe en opgradering kan bruge dit netværk på LI bedre. Derfor er der kommet to knapper til sidst, “Premium Solutions” og “Upgrade”.  Under “Premium Solutions” kan du se, hvilke muligheder du har for bl.a. at poste et jobopslag, og målrette annoncr (begge mod betaling), og “Upgrade” giver sig selv.

Settings er nemmere
Den sidste ændring, som jeg synes, er rigtig rar, er, at Settings, som hidtil har været lidt omstændelig, nu er blevet nemmere at gå til:

Settings på linked In er blevet nemmere

Settings på Linked In er blevet nemmere

Ved at klikke på dit portrætfoto får du en nedfaldsmenu, der giver dig genveje til bl.a.  at sætte dit sprog til et andet. Det har været lidt mere tricky at finde tidligere. Jeg anbefaler stadig, at man bruger engelsk, men hvis man skifter til dansk, vil alle menupunkter og hjælpetekster blive danske, og det kan hjælpe nogen i opsætning af profil mm.  Det giver altså IKKE en dansk profil. hvis du skal lave en profil på dansk, skal du ind og vælge at lave en dansk parallelprofil til din nuværende (som jeg formoder, du har lavet på engelsk), og her oversætte  linie for linie i dit CV.
Der er også en direkte knap til hjælpecentret, som kan give svar på mange af de standardspørgsmål vi stiller.

Privacy settings er også bedre vist, så alt i alt er denne nedfaldsmenu en væsentlig forbedring fra den tidligere setting.

Jamen, så er det bare i gang med at vænne sig til den nye model. God fornøjelse.

 


LinkedIn undervisning sommer 2013 ?Ja selvfølgelig!

Abelone Glahn underviser i LinkedIn og sammenhængen til blogsJeg holder i øvrigt to sommerskole kurser i LinkedIn:

Det er den 30. juli , hvor jeg underviser i LinkedIn grundfunktioner – for dig, der har været på LinkedIn et stykke tid uden rigtig at bruge det.
Og  ugen efter 6. august , hvor jeg underviser i LinkedIn for viderekommende, hvor forudsætningen er, at man har været på et af mine mange LinkedIn kurser før, eller at jeg screener din profil inden for at se, om du er “viderekommende”.

Hold øje med min kalender her på siden, for det varer ikke længe, før man kan tilmelde sig.

 

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.