Ni Oscarnominerede er over 50 – selvfølgelig

Ni ud af de 20 nomineringer til Årets Oscars går til skuespillere og filmfolk, der er over 50 år. Ældst er Judd Hirsch på 87, der giver en fantastisk tale om kunst i filmen The Fabelmans: “Art will give you crowns in heaven and laurels on Earth, but it will tear your heart out.” Se klippet her.

Finurlige Bill Nighy (73), er næstældst, så kommer Brendan Gleeson, (67), Jamie Lee Curtis (64), Angela Bassett (64), Michelle Yeoh (60), Brendan Fraser (54), Cate Blanchett (53), Ke Huy Kuan (51).

Jeg har fulgt Jamie Lee Curtis på instagram, hvor hun har postet et hav af billeder fra optagelsen til filmen, hvor hun spiller en meget karrieret nogen-og-tres-årig kvinde, der giver heltinden kam til sit hår. På instaprofilen er der mange herlige afsløringer af filmtricks og backstagebilleder af slåskampe, ikke mindst fordi Jamie Lee Curtis, det høje, korthårde tynde menneske er gjort helt ukendelig.

Artiklen her i AARP.org fremhæver i øvrigt, hvor mange modne seere, der har sikret visse film en klar biografsucces for de nominerede “Best Movies”. To af de nominerede film, Elvis og TopGun: Maverick har fået stor succes blandt de over 50 årige : 2/5 af seerne, som var med til at give Tom Cruise han første milliarddollarhit var over 45 år, 1/ var over 55.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.