Hjælp – jeg skal være midlertidig dagplejemor – kom med dit tip!

GODE RÅD SØGES/Dagplejemor: Jeg har taget det store spring og sagt ja til at være dagplejemor for vores snart 1-årige barnebarn, som ikke kan få vuggestueplads endnu. Det begynder i februar, og jeg er i gang med forberedelserne. Nu søger jeg jeres råd: Hvad skal jeg tænke over, når jeg skal passe barnlille i eget hjem?
Københavns Kommune har en ordning, hvor man kan få støtte til at passe sit barnebarn dagligt. Derfor har vi nu afleveret straffeattest og børneattest, både jeg selv og min mand, der vil være i lejligheden samtidig. Dertil kommer et besøg, så de kan se, at lejligheden er sikker for et barn, og at jeg besidder de nødvendige pædagogiske og fysiske evner.

Nu er jeg i gang med at sætte sikringer på skabe og skuffer. Jeg er ved at anskaffe pusleting, vil lave puslebord i badeværelset etc etc. Finde ud af, hvor den nærmeste alderssvarende legeplads er, og om der findes legestuer i kommunen og så videre.

Hvad er dine erfaringer?

Men jeg søger jeres råd: Hvad mere skal jeg tænke over. Hvad har I gode erfaringer med?
Jeg har jo ligesom prøvet det før: Jeg er mor til 3, men meget er sket på 32 år, så fortæl!
For eksempel er babymad nu ”på pose”, som de selv kan sutte fra. Og for eksempel kan man ikke få en helt ordinær tudkop længere med tung bund, og som kunne stå af sig selv. Jeg har virkelig været på jagt, også i loppemarkeder. Nu har jeg købt en sutteflaskeagtig tudkop, men den er alt for klodset.

Jeg vil særligt gerne vide, hvordan I har løst dét med, at alle bøger skal trækkes ud af bogreolen. Findes der nogle midlertidige løsninger, som kan redde ens bøger?

Har du noget af dette?

Og så er der lige de ting, jeg mangler – måske har du nogen af dem – gerne bare til låns:
– en supersikker cykelstol til bagpå en damecykel (ben og ryg over hovedhøjde skal være beskyttet)
– en barnevognssele til en traditionel stor barnevogn (gammeldags, vil nogen sige)
– klodskasse, rund, firkantet, trekantet klods ned i huller, you know
– andet legetøj til en 1 årig, for eksempel hvad er de bedste bladrebøger? I gamle dage var det bogen om Plet, men den røg ud, da vi flyttede, samtidig med klodskassen, dukkerne, bilerne og en kasse med blandede børnebøger.

”Jamen, arbejder du ikke, Abelone?” Jo, men jeg har jo vidst, at dette ville ske, så jeg har planlagt et par måneder frem efter, at jeg kan holde mine foredrag om aftenen og skrive mine blogindlæg, når barnet er afleveret til forældrene om eftermiddagen. Det skal nok gå. Det er en indsats, jeg meget gerne vil yde for min datter og svigersøn. Vi har ikke kunnet gøre det samme for de børnebørn, der kom før dette, fordi vi har boet så langt væk fra dem. Det mærkes i dag, og det har været medvirkende årsag til, at vi for nu to år siden flyttede fra Falster til København.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.