Jeg håber, de lyttede til de pårørende på stormødet om Ældrevelfærd

Hvordan gik det så?! På Stormødet om Ældrevelfærd?

Det gik forrygende! Men allerførst igen, tak for jeres store opbakning til at komme af sted! Hjemmeplejen sendte også fuld mandsopdækning af min mand i de mange timer, jeg var af sted, tak for konduiten! Søn og svigerdatter tog over til slut og lavede aftensmaden til manden min. Tak for det også!

Der var lidt over 2000 mennesker i Messe C i Fredericia, fordelt på borde á 8 personer. Salen var gigantisk. Der stod i hvert fald 250 borde. Jeg fik bord nummer 8, og gik i chok: Kun en håndfuld borde var forsynet med navneskilte. Mit bord talte: Departementschefen for selve ministeriet, Lederen af Randers Kloster, Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, SF-rådmanden fra Odense kommunes ældre- og handicapforvaltning, godt styret af en håndfast garvet SoSumedarbejder fra Vordingborg! Deres navne kan du se på billederne.

Var det et hold, der havde beslutningskompetence, sådan som jeg havde drømt om? I dén grad!
Dertil kom, at der skulle have været en særlig rådgiver, som jeg ikke kendte, og en kulturminister, som aldrig nåede frem til vores bord, men han var til stedet i salen.

Var jeg lykkelig? Ualmindelig! Og jeg advarede mine bordfæller fra starten: Jeg ville tale de pårørendes sag. Og jeg er glad for at sige, at der blev lyttet.

Jeg vil ikke gå nærmere i detaljer her, blot afrapportere på, hvad jeg brugte den dyrebare ”fri”tid til:

I frokostpausen kom jeg helt tilfældigt til at stå med mine tapas ved et bord med 4 borgmestre, der tydeligvis var i klub sammen. Også her blev der lyttet, selv om én hellere ville tale om håndbold.

I de to pauser fik jeg vekslet ord først med Pia Kjærsgaard og siden Lars Løkke, begge også lyttende.

 

Ud og hjemturen blev foretaget i bil sammen med forkvinden for Pårørende i Danmark, Marie Lenstrup, der også er forfatter til den bog, der har holdt mig oppe i flere år nu: ”Overlevelsesmanual for omsorgspårørende”. Koncentreret samtale om såvel de store linjer som private tip. Uvurderligt!

Nu fortsætter arbejdet for at presse på, at Ældreloven kommer til at indeholde PÅRØRENDERESPEKT.

Jeg er dybt taknemlig og var i Deadline på DR2 klokken 17 med dét, der blev optaget dagen før. Muligvis kommer jeg i Deadline i dag den 1. februar 2024 kl 20 i debat med et panel, der ikke er fastlagt helt endnu.

Kommer der noget ud af det? Det véd jeg ikke, men jeg gjorde, hvad jeg kunne!

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.