Gmail sorterer dine emails frem over

Har du en ikke en g-mail, er dette indlæg uinteressant for dig.

Har du imidlertid en g-mail, vil du måske allerede nu have fået en overraskelse, for Google er begyndt at sortere dine mails for dig i forskellige kategorier/faneblade.
Forleden fik jeg en glimrende forklaring og en advarsel om dette fra en, jeg abonnerer på nyheder fra, og jeg gengiver her hans indlæg på dansk, Jonathan Fields:

Gmail vælger for dig, hvor dine mails skal hen - fordele og ulemper. Man kunne kalde det "censur", hvis man var (cen)sur

Gmail vælger for dig, hvor dine mails skal hen – fordele og ulemper. Man kunne kalde det “censur”, hvis man var (cen)sur…..

“Gmail indfaser nu et nyt indbakkesystem med faneblade. Fem separate muligheder, primære, sociale, promotions, opdateringer og fora.
Problemet er, at DE, og ikke DU, vælger, hvilke e-mails, der går ind som i disse indbakker med mindre du fortæller dem noget andet.
Hvad betyder det?
En masse e-mails, som du har bedt om at modtage, vil ryge ind under fanebladet Promotions, selvom det godt indhold, som du har specifikt har bedt om at få.
Temmelig mange e-mails fra bloggere og andre hjemmesider og mennesker, du abonnerer på, ryger ind her automatisk, med dét til følge, at du sandsynligvis aldrig vil se dem. Og du ender med at mangle tonsvis af ting, du ellers har ønsket at se.
Den gode nyhed er, at  der er en hurtigt og forholdsvis let løsning på dette:
1 – Klik på promotions-indbakken.
2 – Træk alle e-mails fra folk, du rent faktisk ønsker at høre fra (forhåbentlig omfatter det også mig) og slip dem på den fane, der siger Primære. Og, når systemet spørger, om fremtidige e-mails fra denne afsender skal gå til din primære indbakke, skal du blot klikke ja.
I de næste par uger, hvor disse faneblade er i indfasningssperioden, bør du tjekke promotionsindbakken jævnligt for at sikre, at intet andet, du virkelig ønsker, bliver fanget i det.”
Og så det bedste:
Jonathan Fields skriver til sidst:

Forresten: Hvis du ønsker helt at slukke de nye fane- indbakker (hvilket Jonathan Fields gjorde øjeblikkeligt, fordi han ikke ønsker at andre “censurerer” email), skal du blot klikke på Indstillinger (tandhjulet) i øverste højre hjørne af din indbakke, og vælge ” Indstillinger “. Klik på “Inbox” fanen og fjern markeringen i alle de kategorier undtagen “Primære” og derefter gemme dine ændringer.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.