Danmarks Statistik søger løsninger på, hvordan man kan undersøge frie agenters virke

En af de uventede reaktioner, jeg har fået på min kronik om frie agenter og mikrovirksomheder i Berlingske (29.05.05)( læs under Pages) kom fra Danmarks Statistik, der har svært ved at undersøge mikrovirksomheder, fordi de ved idelige spørgeskemaer synes de nok mere generer end understøtter området.
Jeg blev meget glad for henvendelsen, som jeg bringer nedenfor. Det var virkelig service, at de skriver til en.
DS skriver:

Vi har med stor interesse læst din kronik i Berlingske Tidende den 29. marts. Â

Du skriver, at Danmarks Statistik kan sige meget lidt om eksport af software, managementrådtgivning og andre ydelser fra videnservicevirksomhederne. Derfor sender vi dig dette lille skriv om, hvad Danmarks Statistik egentlig gør for at belyse dette område.

Â

— — — — —

Danmarks Statistik har indsamlet detaljerede oplysninger om eksporten i de vidensintensive brancher siden 2003. Der findes derfor oplysninger om eksport af software, managementrådgivning og andre ydelser fra servicevirksomhederne 2 år tilbage i tiden og nye oplysninger vil blive offentliggjort i løbet af efteråret. For nærmere information kan henvises til statistisk efterretning 2003:70 og 2004:61

Mht. at undersøge de frie agenter nærmere i spørgeskemaundersøgelser og deslige har Danmarks Statistik en holdning om ikke at bebyrde virksomheder med under 10 ansatte unødigt. Disse virksomheder indgår derfor kun i ganske begrænset omfang i de gennemførte undersøgelser. Virksomhederne indgår dog i de registerbaserede analyser og belyses blandt andet på linie med andre enkeltmandsvirksomheder i fx iværksætterpotrætter. Danmarks Statistik har ikke oplysninger der alene kan identificere de frie agenter.

Fra efterspørgselssiden gennemfører Danmarks Statstik en undersøgelse af virksomheders efterspørgsel efter serviceydelser. her spørges der blandt andet til hvilke ydelser virksomhederne køber af andre virksomheder. Disse ydelser vil også dække over de frie agenters aktiviteter.

Hvis du har ideer eller forslag til undersøgelser af de frie agenter, der ikke bebyrder de små virksomheder, er Danmarks Statistik meget interesseret i at høre nærmere. I så tilfælde kan der rettes henvendelse til ……..)og så kommer der her et navn og adresse, som jeg ike bare vil lægge ud på min weblog. )
Hermed er opfordringen givet videre – hvis I har ideer til, hvordan man kan måle os, uden at genere os, så skriv her. Jeg bringer gerne forespørgslerne videre, hvis de kan medvirke til, at vi får målt frie agenters virke.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.