5 gode råd om profilering på nettet

Jeg har netop medvirket i  JyllandsPostens WebTV om gode karriereråd. Hvis du kan abstrahere fra de første 15 sekunders reklame, så kommer der her en glimrende forklaring på, hvordan man skærper sin profil på nettet i en jobsøgningssituation.

Her er mine råd, som JyPo har citeret dem, og med lidt ekstra kommentarer:
1. Det første, du skal gøre, er at google dit eget navn og tjekke, at du kan stå inde for alt, hvad du finder. Noget af det øverste, der dukker op er formentlig Facebook og Linkedin, hvis du ellers har profiler på disse sites. Begge er gode virtuelle visitkort.

2. Din Facebook-profil bør opdateres med detaljer om dine evner og professionelle baggrund, så der ikke kun ligger feriebilleder fra Kreta på sitet. Og så skal du tænke over at kommunikere med andre i en venlig tone samt at holde på hemmeligheder fra din nuværende arbejdsplads. Det er nemlig de to vigtigste parametre for en chef, når hun tjekker dig ud på nettet.

3. På LinkedIn skal du sørge for at give så mange detaljer som muligt om dig selv. Det gør dig nemlig søgbar. Desuden skal du sørge for at vælge et godt billede på din profil, hvor dine øjne tydeligt kan ses. Det giver dine upersonlige oplysninger noget personlighed.

4. Yderligere kan det være en god idé at købe dit eget domænenavn. Det koster ikke alverden, og er et godt visitkort. Der behøver faktisk ikke at stå andet end dine kontaktoplysninger. Benyt modellen www.ditfornavnefternavn.dk

5. Og så er det vigtigt at tjekke, hvad andre evt. har lagt på nettet om én selv min. hver tredje måned. Søgeresultatet svinger, og det kan være vigtigt at vide, hvad der står, især lige før man går til samtale.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.