Nu skal danske forfattere til at gribe forlagenes tøjler

Forfattere, journalister, fotografer, illustratorer, skribenter og publicerende af mange slags gives nu muligheden for at mødes på et tværfagligt seminar, der sætter fokus på nye publiceringsmetoder og nye forretningsmodeller set med forfatterens øjne.

Arrangementet kaldes NewPub MeetUp og finder sted i november i København og i foråret 2012 i Aarhus. Begge arrangementer er handlingsorienterede seminarer, der lægger vægt på at høre om konkrete erfaringer og se praktiske eksempler. Her kan alle, som skriver bøger, hente viden og inspiration om produktion, salg, selvudgivelse, print on demand, e-bøger, apps, online-salg i Danmark og internationalt, social media marketing m.m.m.

Bag seminarerne står undertegnede, Abelone Glahn og  forfatteren Karsten Pers. Vi eksperimenterer selv med udgivelse og nye forretningsmodeller, som blandt andet internettet giver. Dansk Journalistforbund og Dansk Forfatterforening støtter økonomisk NewPub-initiativet , som er det første samlede initiativ for at udbrede kendskabet til og brugen af de mange nye udgivelsesmuligheder, der følger af den teknologiske udvikling og ændringerne i forbrugeradfærd.

Det første seminar afholdes blot få dage før, at den traditionelle forlagsbranche holder BogForum:

NewPub seminar tirsdag d. 8. november kl. 18.30-22.00
på La Oficina, Suomisvej 4, Frederiksberg.
Pris 150.- kroner inkl kaffe
Tilmelding foregår via www.newpub.dk

De fire oplægsholdere spænder bredt over bogmarkedet fra traditionelle papirbøger over Print On Demand og e-bøger til mobil Apps:

Jon Gorrie, populær New Zealandsk forfatter, musiker og foredragsholder bosat i Sverige. Jon har haft stor succes med at selvudgive Print On Demand bøger via bla. Amazon.com og deler ud af al sin viden og erfaring. www.jongorrie.com

Nis Jakob, romanforfatter, der har udgivet flere anmelderroste romaner på etablerede forlag som Borgen og Tiderne Skifter, men nu har startet eget  forlag ”for at gøre det markant billigere for moderne læsere i den digitale tidsalder at få adgang til nyudgivet litterær kvalitet direkte i deres e-reader”. www.billigeeboeger.dk

Karsten Pers, fagbogsforfatter og selvudgiver af flere papirbogs-bestsellere. Har de seneste år også drevet rådgivnings- og kursusvirksomhed om at planlægge, skrive og udgive fagbøger. Arbejder p.t. på at udgive bøger som iPhone apps.   www.forlagetmondo.dk

Abelone Glahn, journalist og forfatter med speciale i netværk, mikrovirksomheder og markedsføring af bøger via sociale medier. Tidligere redaktør af Forlaget Børsens Mikro serie, et arbejde hun nu for sit vedkommende fortsætter på www.mikrobusiness.dk

 Efter oplæggene vil der være paneldebat med oplægsholderne samt formanden for Dansk Forfatterforening, Lotte Garbers og næstformand i Dansk Journalistforbund, Lars Werge.

Formand for Dansk Forfatterforening Lotte Garbers udtaler: ” Det er fuldstændig afgørende for vores arbejde, at vi forstår det nuværende marked for dansksproget litteratur. Selvudgivelse er det nye sort, men er det noget for alle, eller kun for nogle, og hvordan gør man? Vi har medlemmer, der er erfarne, og nogle er blot nysgerrige. Her kommer et arrangement, der kan mætte de fleste.”

Næstformand i Dansk Journalistforbund Lars Werge supplerer: ”Et stigende antal medlemmer af Dansk Journalistforbund skriver bøger eller bidrager på anden måde til bogproduktion. Vi ser NewPub som en oplagt mulighed for at få nærmere indsigt i de mange nye publiceringsmuligheder, der er, men også i de krav, det stiller til den enkelte at arbejde med såvel forretningsmodeller som udgivelse på andre måder end de traditionelle.”

Om NewPub

De teknologiske og kulturelle udviklinger i det seneste tiår har åbnet afgørende nye muligheder for forfattere for at tage kontrol med deres egne ophavs- og udgivelsesrettigheder, og dermed for at udgive, markedsføre og sælge deres værker på forretningsbetingelser de selv finder mest hensigtsmæssige.

NewPub er på en ny dansk bevægelse og virksomhed stiftet med det formål at tilbyde alle typer forfattere kendskab til og indsigt i alle slags udgivelsesformer, så enhver forfatter kan vælge den form, der bedst matcher hans/hendes interesser og forudsætninger. NewPub ser den traditionelle forlagsbranche som blot en af stadig flere mulige kanaler for udgivelse. En kanal, der ligesom alle andre skal vurderes på de fordele og ulemper, den tilbyder den enkelte forfatter. NewPub har ikke til formål at diskutere, hvad der er godt for udgivelsesbranchen eller kulturlivet, men alene at afdække og kommunikere om forfatteres udgivelses- og forretningsmuligheder.
Bag NewPub / Kontakt

Bag NewPub står to af seminarets oplægsholdere, Abelone Glahn og Karsten Pers. Til sammen har mange de mange års erfaring med bøger og forlagsbranche som forfattere, redaktører, udgivere og rådgivere.

NewPubs hjemmeside www.newpub.dk
Tilmelding foregår via www.newpub.dk
Pris 150.- kroner inkl kaffe

Find også NewPub på facebook, hvor forfattere og andre bogproducerende udveksler erfaringer og tip:
http://www.facebook.com/groups/newpub/

Tilmelding: www.newpub.dk  eller via biletto.dk

http://billetto.dk/da/events/newpubmeetup1

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.