Nu er LinkedIn også at finde på dansk

Forleden lancerede LinkedIn en dansk version af navigationen i businessnetværket. Dermed er LinkedIn oppe på at kunne findes på 19 forskellige sprog.
At LinkedIn nu findes med en dansk navigation, gør det nemmere at forstå, hvad LinkedIn mener i opsætningen. Alle felter, der skal udfyldes, er nu beskrevet på dansk. For eksempel hedder “Skills” nu “Kvalifikationer og ekspertise”. Forklaringerne i profilopsætningen er nu også på dansk, hvilket gør det lidt nemmere at forstå forskellige nuancer i indstillingerne.

Hensigten med at have den danske navigation er formentlig, at flere skal føle det nemmere at  oprette sig og udfylde de mange muligheder ( husk, jo mere du udfylder , jo mere kan du findes på).

Du ændrer dine sprogindstillinger her:
http://lnkd.in/changelanguage

Ulemper
Men læg mærke til, at det at ændre sprogindstillingerne alene går på, at navigationen bliver dansk. Du får ikke automatisk en dansksproget indhold af din profil på denne måde. Dér skal du ind og oprette en profil på et andet sprog.
Derom i et af mine kommende blogindlæg.
En ulempe, hvis man indstiller sin profil til det danske sprog i navigationen ,er, at man mister nyhederne fra LinkedIn, som plejer at blive vist på ens startside. Dét synes jeg er en alvorlig ulempe, for det er ofte her, jeg følger med og sender gode link til artikler videre til mine kontakter.
Den anden ulempe ved at have den dansksprogede navigation er, at man kan blive tilbøjelig til kun at tænke på dansk, men LinkedIn er international. Ved at tvinge sig selv til at have en engelsksproget navigation holdrer man sit engelske vedlige og husker også at opdatere med noget, der kan være interessant for en større kreds end de dansktalende.
Formentlig er det også derfor, at annonceringsmuligheden fortsat kun er på engelsk. Man kan således ikke annoncere på dansk.

Kan LinkedIn så tale dansk selv?
Tjah, som lille kuriosum vil jeg nævne, at da LinkedIns twitterkonto fortalte, at man kunne oprette sin profil på dansk, så LinkedIns eget tweet således ud:
LinkedIn på dansk

Jeg afviser ikke, at man kan sige “God Dag” på dansk, men de fleste ville nok sige velkommen med ordet “Goddag” , mens “God Dag” måske snarere betyder “Hav en god dag”, altså mere i retningen af  “Farvel”. Og at udtrykket burde staves “God dag” .

Måske har LinkedIn fået et par henvendelser om dette, for når man klikker sig ind på den danske velkomstside i dag, står der hverken goddag eller god dag, men “Hej” – og det kan jo som bekendt på hverdagsdansk betyde såvel goddag som farvel. Heldigt, ikke sandt!
LinkedIn på dansk

 

Abelone Glahn

Én kommentar til “Nu er LinkedIn også at finde på dansk

  • Torben Boysen
    3 årsiden

    Jeg er ved en fejl fået en linkedin profil jeg er82 år pensionist og kan nu IKKE BLIVE SLETTET ????!!!!
    MIN PINKODE ER 510 423 NAVN TORBEN. torbenboysen2@gmail.com
    Mobil.nr. +4527123129 HJÆLP MIG MED AT BLIVE SLETTET. TAK.

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.