Mennesker er menneskers største glæde

Hvad er egentlig det gode liv online? Christian Schwartz lausten fra Seismonaut har netop åbnet for Community Cinference 2011 med et par udsagn, som får mig til at tænke på, hvordan vi tilrettelægger livet online. Især nu hvor der diskuteres det massive overload af information, vi udsættes for , og de mange muligheder for at interagere. 

CSL anbefaler bogen ”Byer for mennesker ” af arkitekten Jan Gehl. Christian har læst den og tolker sociale medier ind i byplanlægning eller rettere prallelliserer:
– I byggeri laver vi projekterne retvinklede,bygger stistystemer i asfalt, men folk tramper stier og shortcuts gennem områderne. At gå lige derhen, hvor man skal, er en naturlig reaktion. Online – når vi bruger designede løsninger bliver de ofte rigide i strukturen. Indbyg fleksibilitet i designet. Tilpas efter behovet.

– Hvordan skaber vi bløde kanter- så folk kan kigge over hegnet, invitere til interaktion frem for at være bag palisader. Vi indtager ofte rummene fra kanterne, hvor vi iagttager rummet fra sikkerhed. Der er en lang række brugere, som er iagttagerne. (Lurkers), men børnene indtager rummet, de er helt frygtløse og kaster sig ud i det. Det handler om at skabe muligheder for at hænge ud, være til stede og være trygge ved det.

 – Samtalelandskaber. Når vi designer bymøbler, bør de invitere til samtaler. På samme måde bør vi bygge samtalerum på nettet. Sæt bænke over for hinanden, ikke ved siden af hinanden, hellere i retvinkel, for der vil folk helst samtale. På samme måde skal man skabe samtalerum på nettet, hvor man tilfældigt falder i snak.

Den grundlæggende pointe i bogen er, at mennesker er menneskers største glæde. Vi vil helst i interaktion med hinanden på godt og ondt. I sociale medier er den største attraktion de andre mennesker, og det er for dem, vi skal bygge sociale medier og communities.

Fin indledning til en spændende dag. Jeg vil nok hellere høre efter , end blogge.
Her er linkt til conferencen. www.communityconference.dk

Abelone Glahn

Én kommentar til “Mennesker er menneskers største glæde

  • Ja – “det gode liv” online som ikke online handler om 3 R’er
    relationer, relationer og relationer – tak for godt indlæg

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.