Kombinér blog og nyhedsbrev om din blog!

Før feeds og nyhedslæsere etc. for alvor slår igennem, og før vi alle har vænnet os – hvis nogen sinde – til at hente nyheder på blogs, kan det væe en god ide at kombinere en blog med et nyhedsbrev til sine kunder/læsere/interesserede om – hvad der foregår på bloggen.

Det kunne synes som en selvmodsigelse – hvis man åbner en blog, gør man det jo, fordi man forventer, at folk læser den! Og så skulle de i princippet ikke have brug for også at få et nyhedsbrev, enddda om hvad der har stået på bloggen.

Men at det er en god ide at kombinere, er der flere årager til
a) folk har endnu ikke vænnet sig til at læse blogs, og mange ved stadig ikke hvad det er
b) alt for få ved, at man kan – og endnu mindre om hvordan man kan – abonnere på blogs, feeds, tags etc.
c) der kan være stor forskel på hvad man skriver i nyhedsbrev og blog, og det er ikke altid godt at bruge sin blog som et nyhedsbrev. Særligt oplysninger om nye produkter eller tjenester finder ikke helt naturligt sin plads på en blog, der mere har karakter af en personlig kommentar/vinkling end en egentlig markedsføring og videreformidling af tilbud – nogen gange altså – jeg er selv “god” til at blande dette lidt rigeligt….

Nå, men min erfaring er i hvert fald, at kombinationen af blog og nyhedsbrev med henvisninger til blog er det bedste.

I går fik jeg to af slagsen, og ret forskellige: Det ene var fra Dansk Iværksætterforening, der er begyndt at sende blog-nyheder ud (tillykke, god ide), det vil faktisk sige at sende blog-indlæg ud som mail, en blog-mail. (hvis de nu skriver rigtig mange indlæg på DIF, tror jeg nok, det kan blive lidt meget “for meget”, men den tid den sorg)
Og det andet var Whyses normale nyhedsbrev, hvor de linker til særlige, langtidsholdbare indlæg på deres blog.

Jeg har også set andre varianter, hvor man i foreninger, der både har blog og onlinefora, kommer med en opsummernede mail (“Klip fra de sidste 14 dage på bloggen”) på postlisten.

Jeg følger med i Heidi Millers utrolige podcast side, hvor hun helt skamløs promoverer sig slev og fortæller hvordan vi andre skal gøre det på Shameless Self-promoter.
Også hun er – på sin blog – kommet til den erkendelse, at man ikke skal tabe kunder ved bare at tro bloggen klarer det hele.

Abelone Glahn

4 kommentarer til “Kombinér blog og nyhedsbrev om din blog!

 • Kære Abelone – jeg kan se, at du bruger WordPress som maskine til din blog.
  Der findes en plug-in, som kan hjælpe dig med at sende en slags nyhedsbrev/alert ud – den findes her:
  http://subscribe2.wordpress.com/
  /peter

 • tak for tippet !
  Abelone

 • Hej Peter

  Dén ville jer også gerne have – har forsøgt, men plugin dukker ikke op i wordpress – mærkeligt. Har ellers fulgt normal procedure for plug ins.

 • Googlede lige mig selv (inspireret af dagens fyraftensmøde) og tog på rundtur – ser derfor først nu disse problemer.
  Jeg mener, at subscribe2 ligger inde i en folder, som ligger inde i en folder. Det er kun den inderste folder, som skal ligge i plugin-biblioteket. Fejlen opstår når man unzipper filen og skal lægge den op.
  Jeg har installeret den på flere websites, og den fungerer som en drøm…
  Kan tilpasses, så de tilsendte alerts bliver med dine formuleringer…

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.