facebook fjer bliver til fem høns

Media Watch har (igen) i dag en artikel om tilbagegang i et af de populære sociale medier nemlig facebook.
Mediawatch skriver, igen med Mindshare som kilde, og igen uden link til selve undersøgelsen fra analyseselskabet Gemius, at (min fremhævning med fed):

Når besøgstallene viser svaghed, er det blandt andet, fordi de 15 til 24 åriges besøg er faldet; muligvis i takt med, at forældre, og ikke mindst bedsteforældrene, har indtaget mediet. Den skræmmende tanke om, at mor og far kigger med, reducerede i maj nettodækningen blandt de 15 til 24 årige med 5 point til 70 procent.

Det virker lidt sært, at man (Mediawatch eller Gemius eller Mindshare – det fremgår ikke lige)  ligefrem gisner om, hvorfor facebook bruget er faldet blandt de unge. Det ville være rigtig dejligt, hvis Mediawatch linkede til selve undersøgelsen, så man kunne læse belægget for udsagnet.

Især virker det langt ude, at man gisner om, at det skulle skyldes bedsteforældrens fremmarch. Så vidt jeg ved, er det stadig sådan på facebook, at man ikke kan tvinges til at være venner med hverken forældre eller bedsteforældre. Man skal aktivt connecte sig med dem, og det kan man jo bare lade være med, hvis man ikke vil være “venner med dem”!
Så at “de gamle” også er der, behøver jo ikke at betyde en invadering af privatlivet. De bruger jo også de samme veje og fortove, alle tre generationer.

Mon ikke det er eksamenstid?

Jeg ville jo tillade mig at gisne i en helt anden retning – maj måned er eksamensmåned, så mon ikke mange  unge har været helt fornuftige og skåret facebookbrugen ned …

Iøvrigt vil jeg gerne gentage, hvad jeg tidligere har skrevet her:
Det viser sig, at rigtig mange af de helt unge er glade for, at deres forældre er med på facebook, for så føler de sig lidt sikrere end på ungdomsportaler, hvor der er risiko for falske profiler/pædofile mm.  Sådanne er jo mere gennemskuelige på facebook, hvor flere kan få indblik i whereabouts.

Jeg tror, de procentpoints nedgang kræver et nærmere eftersyn. Jeg har spurgt Mediawatch om ikke de kan give et link til tallene. Till then: keep on facebooking, Granny.

Abelone Glahn

Én kommentar til “facebook fjer bliver til fem høns

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.