Cyberbullying 2:4 Når du er hængt ud på nettet

Her er nogle gode råd til dig, der opdager, at du er hængt ud på nettet som ansat:

• Sørg for at sikre beviset ved fx at tage et skærmprint
• Slet ikke noget i affekt, selv om det er ubehageligt at se på
• Kontakt ledelsen og den IT ansvarlige på arbejdspladsen for blandt andet at finde ud af, om chikanen kan spores til en bestemt IP-adresse
• Hent hjælp i arbejdspladsens retningslinjer (…)ja her er vi så ved et kildent punkt, for mange arbejdspladser har endnu ikke dette beredskab, der beskriver, hvad der skal gøres, når en medarbejder chikaneres i cyberspace. Så kontakt mig
• Inddrag tillids- og sikkerhedsrepræsentant
• Inddrag evt politi – der kan være tale om så grov en krænkelse, at det skal anmeldes.

Jeg vil gerne gentage: Lad være med at slette.

Det kan være utrolig ubehageligt at blive hængt ud på nettet, og finder man selv udsagn, billeder eller videoer, eller udsættes man selv for chikane-SMSser, kan man være tilbøjelig til at slette med det samme.
Gør ikke dette. Sørg for at sikre beviserne før du anmelder en hjemmeside eller en brugerprofil. Det er også vigtigt, at tingene bliver slettet eller anmeldt på den rette måde, for at de ikke spredes yderligere. ( se mit (senere) indlæg med link til, hvor du anmelder)

Jamen må jeg da ikke reagere, som jeg vil?
Skal jeg svare på en krænkelse, skal jeg fortælle, at jeg er vred/ulykkelig, skal jeg indgå i en dialog? Hvad kan jeg sige/skrive for at stoppe krænkeren? Er det mig, der skal gøre det? Eller er det min arbejdsplads ? Jeg har da også ret til at ytre mig!!!!
Sådan kan man måske godt tænke i kampens hede, men det klogeste er som regel
• at undlade at gå i nogen form for dialog
• at undlade at reagere, selv på grove provokationer
• at tale med andre, inden man selv reagerer

Hvis du gengiver denne liste, vil det glæde mig, at du citerer www.abeloneglahn.dk

Læs de øvrige indlæg i denne serie:

Cyberbullying 1:4 – hvorfor går det galt?
Cyberbullying 2:4 Når du er hængt ud på nettet:
Cyberbullying 3:4 Personlig forebyggelse af cyberchikane
Cyberbullying 4:4 Nyttige link i tilfælde af chikane på nettet

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.