Burde have undgået fyring pgr. af upassende blog

En kommende kirkegårdsleder, der skulle være begyndt sit nye job i Vordingborg den 1. juli, har fået besked af sin arbejdsgiver, Menighedsrådet, om at han alligevel ikke skal møde på arbejde.

Årsagen til, at ansættelsen fortrydes i sidste øjeblik, er angiveligt, at manden på sin blog bruger bandeord og billeder, der ikke er foreneligt med et job som kirkegårdsleder.

Til DR-Sjælland, siger formanden for Menighedsrådet:

– Det er ikke det,  at han skriver på internettet. Det må han selvfølgelig gerne. Det er hans sprogbrug og det billedmateriale han lægger ud. Det er ikke foreneligt med en tjenestemandsstiling, siger formanden for Vordingborg Menighedsråd, Jette Gylle.

Her forklarer han selv noget af sagen og viser teksten fra menighedsrådets brev, der dog ikke eksplicit nævner bloggens indhold.

Jeg skal ikke tage stilling til indholdet, ej heller til, om fyringen er saglig eller usaglig.

Blot sige, at situationen kunne være undgået, hvis arbejdgiveren havde gjort sit hjemmearbejde og tjekket ansøgeren, inden vedkommende var kaldt til samtale.

Manden har sagt sit gamle job op, er flyttet til området  oghar købt hus, og står nu i en situation, som ingen ønsker sig, formentlig heller ikke menighedsrådet. Det er uheldigt, mildt sagt.

En simpel Googlesøgning på mandens (meget almindelige) navn samt den by, han må have opgivet som adresse på ansøgningen bringer blogindlæggene frem  på 1. side. ( i dag selvfølgelig overgået af alle de omtaler , der har været af sagen).

En lige så simpel søgning på overskrift.dk leder også direkte til en af hans blogs.

Har man har særlige etiske krav til en ansøger, bør man i min optik gør sig den ulejlighed at tjekke nettet for, hvad man ikke regner med, står direkte i en ansøgning, men som kan have indflydelse på det valg af kandidat, man står overfor.

Det hører med til arbejdgiveransvaret, synes jeg.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.