Og hvorfor er det så lige, folk ikke bruger de sociale medier ?
En opfølger til indlægget om manglende brug af dimser og funktioner faldt jeg tilfældigvis over her: En interessant diskussion om, hvorfor man ikke bruger de såkaldte collaborative medier – dem, hvor vi kan dele og snakke sammen, i hvert fald ikke så meget, som man kunne – her er en god tråd skrevet af Shawn Callahan på Anecdote.
Hovedpointern er, at de er
Folk er endnu ikke vant til dem
De er ikke nødvendgvis særlig intuitive (nej mon ikke, bare prøv at forklare RSSfeeds !!)
De er lidt ubehændige at bruge
Mange har slet ikke føling med at dele med andre, evner simplekthen ikke at gøre det.
Det er nemmest at lære og forstå at bruge ved sidemandsoplæring, men sidamanden er ikke så nem at finde….
Dem, vi allerhelt vil snakke med, er ikke online !
og ofte ved vi faktisk ikke, hvem det ville være mest nyttigt at tale med.
Endelig er vi i bund og grund ikke vant til at lræe ved hjælp af andre idet vi er vant til at blive målt på egen præstation.
Disse punkter er foreslået af David Pollard, og er i ovenstående link kommenteret af Shawn Callahan.
Jeg synes nok, at nogle af punkterne refererer til en anden kultur end den danske. Jeg mener, vi gennem skolesystemet er blevet godt trænet op til at projektarbejde, arbejde i hold, så dét er nok ikke den værste hurdle her i Danmark, men jeg er meget enig i, at vi endnu er så meget i skabelsen af disse medier, at de fortrinsvis er udformet til at blive brugt at folk, der er godt hjemme i denne elektroniske verden.
Der går nok nogle år, før teknikkerne er udviklet, så de er nemme at bruge også for den generation, der ikke som mine store teenagebørn er vokset op med Myspace, SMSfingre og Instant messaging.