Syv råd for at få flere læsere til et blog-indlæg

Er denne søndag på Blogforum2. Alexander Kierulff har lige fortalt om at skrive et godt indlæg og hvordan der skabes læsere til et godt indlæg.
Han henviser til Lars Pinds blog og jeg opsummerer på dansk:
1) Sæt fokus på det negative ( Alexander Kierulf har det dog svært med det negative, men det er tydeligt, at når man snakker om Fejl, så bliver det læst!
Frame det provokerende – det interessante – ”provocative”, dét som fanger opmærksomheden, tag udgangspunkt i en problemstilling, vil han hellere sige.)
2) Lav Top ti lister – de er nemme at læse. Du har således en framing fra starten
3) Brug noget noget visuelt, et billede, en illustration, ikke grebet ud af luften, men noget, som framer din post. Det visuelle er vigtigt, det skal være pointen, – gerne noget man griner ad.
4) Start med en historie – case, eksempel.
5) Husk at sende dit indlæg til reddit eller digg hvor andre kan læse og stemme på, om det er interessat.
6) Brug en god titel den er søgbar, og den er vigtig.
7) Lav en god slutning på indlægget. Det folk husker er starten og slutningen. Slut fx på forslag til handling, et godt spørgmsål – min egen konklusion. Og levér gerne et godt grin.

Som journalist synes jeg, det er helt banalt. På den ene side er det så indlysende, at det næsten gør ondt. På den anden side er det jo vigtigt, at folk, der ikke er journalister, lærer god råd om at skrive noget spændende.
Jeg blev bare et øjeblik lidt modløs over, at det skal præsenteres som et helt særligt indlæg på sådant et forum her. Det er jo så enkelt.

Hvad der var mere interessant, var, at Alexander mente, at hvis man har et vigtigt indhold, har man en pligt til at offentliggøre det på engelsk for at flest får glæde af det.
Orker vi det ? Skal det være et kriterie for en god blog?

Abelone Glahn

6 kommentarer til “Syv råd for at få flere læsere til et blog-indlæg

 • Undskyld at jeg sådan braser ind i din blog…

  Jeg var selv til stede og overværede også Kierulffs oplæg. Egentlig provokede det mig lidt, selvom det også var en meget fængende opskrift.

  Men jeg kunne ikke lade være med at tænke på de der “sådan bli’r du rig i en fart” bøger, og den lidt ivrige fokus på at få “succes” med sin blog.

  Sociale medier kan helt sikkert “spilles”, hvis man ønsker eksponering. På flickr ser man det med måden folk anbringer fotos i så mange grupper som muligt (eller ved at tagge med ord som mange folk søger på). Det kan der så gå lidt sport i.

  Men jeg synes også at man med sådanne regelsæt finder en implicit accept af power-law mekanismer, som alt andet lige gør blogosfæren mere konform. Ikke alle ønsker at være Guy Kawasaki.

  Så jeg synes ikke kun det er et spøgsmål om vi orker at skrive på engelsk, men også om vi orker at blogs skal være underlagt de samme succeskriterier som traditionelle publikationer. Jeg synes nemlig at blogs kan meget andet end det.

 • Abelone: Jeg er ked af, at jeg gjorde dig modløs :o) Og ja, de tips jeg har fundet frem til kan helt sikkert synes banale for en journalist.

  Jens: Der er jo ingen der siger du skal følge mine tips. Du definerer selv succes for din blog, og det er ikke sikkert læsertallet indgår overhovedet. Min påstand er blot, at hvis man gerne VIL have flere læsere, så er her en opskrift som måske virker.

  Den virkede i hvert fald for Michael Gelle:
  http://blogging.gelle.dk/2006/10/10/187/

 • Særligt til Alexander:
  Det interessante er, at jeg måtte konstatere, at jeg faktisk siden har forsøgt at følge rådene, især det med billedet.
  Ergo måtte jeg i virkeligheden indse, at jeg ikke, trods min bedrevidenhed, fulgte nogle af de mest enkle journalistiske råd.

  Dog er jeg stadig uenig i det med at frame et indlæg negativt. Jeg prøvede jo i indlægget at frame negativt, men jeg synes ærlig talt, det virker så ukonstruktivt, og det eneste jeg opnåede var at genere dig.
  Så jeg vil hellere sige som punkt 1)
  Vær kritisk, men konstruktiv.

 • Bestemt ikke enig i at man skal skrive på engelsk for at flest mulige får glæde af det.

  Ved at skrive på engelsk, så sørger man fx. for at de mange mennesker i Danmark, der stadig foretrækker at læse tingene på dansk ikke får spor glæde af ens blog.

  At glæde folk i Danmark, der har det på den måde, er en af en grundene til at jeg har valgt at skrive min blog på dansk.

 • Hej Mads. Når jeg anbefaler at skrive engelsk, er det jo også med den modifikation, at hvis du har et dansk punlikum, og du vil nå det danske, så skriv endelig på dansk.
  men nogle kan have et formåkl med at komme længere ud, og nogle skriver om noget, der ikke nødvendigvis skal ramme danskere alene, og i dét tilfælde er det mere rentabelt at skrive på engelsk, fordi man når ud til et større sprogområde.
  Jeg blogger jo også selv på dansk, fordi jeg gerne vil blogge til danskere. Så rådet om det engelske gælder dem, der både har emnet og sprogfærdigheden og publikummet uden for Danmark. At blogge for danskere på engelsk synes jeg er krukket.
  venlig hilsen
  Abelone

Trackbacks og pingbacks

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.