Spar på kulilten – lær onlinekommunikation
Nyheden fik kun en beskeden plads i en midnatsradioavis i mandags:
EU landene kan mindske udslippet af kultveilte med 50 mio tons om året, hvis offentlige og private virksomheder begynder at tage ny teknologier med internet og videokonferencer i stedet for at skulle møde ansigt til ansigt.
Verdensnaturfonden og teleselskabernes samarbejdsorganisation ETNO har beregnet dette.
Og siger, det er første gang, der er regnet på, hvad den moderne telekommunikation kan indebære af besparelser .
Jeg synes, det er voldsomt interessant. Hvilke perspektiver har det ikke for onlinekommunikation. Og for miljøet!
Her til morgen er der så yderligere et indslag i Radioavisen om, hvordan hver enkelt kan spare. Ud over det sædvanlige med at slukke stand-byknappen, spare på lys og varme, og bruge tørresnoren i stedet for tumbleren, blev det også foreslået, at man som enkeltperson køber en CO2kvote.
Jeg tror, vi kommer til at forstå dette meget dybere inden for de næste 10 år.
Der er også kommet en helt ny sprogbrug:
– Vi afsætter alle et carbon footprint, som kan beregnes ned i detaljen.
– Vi kommer til at tale om carbon neutral som et begreb ( allerede udnævnt til Årets Ord 2006!!)
– Vi skal på afvænning og gennemgå en “Kul tyrker” for at undvære vores dyrebare kul/oliestoffer. ( citat fra Thomas Harttung fra www.aarstiderne.com, der forleden i P1 havde en fremragende beretning fra en konference i Wales).
Nyhedstelegrammet i Radioavisen understreger, hvor verdensøkonomisk vigtigt, det er at vi sætter os ind i at kommunikere via nettet. Hidtil har det bare været sjovt. Nu er der en anderledes alvor bag.
Hvis det er rigtigt, at der kan spares 50 millioner tons om året, så må det private og det offentlige se at komme i gang med at lære deres medarbejdere at bruge videomøder, onlinekontaktsteder, MSN og Instant messenger og alt det, som falder mange unge let, men som langt fra er rutine hos de ældre generationer.
Det kan ikke gå hurtigt nok.
Her er udsendelsen i P1, hvor Thomas Harttung fra http://www.aarstiderne.com også fortæller, hvordan vi selv kan reducere udslippet via fødevareomtanke:
http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2007/01/29/193243.htm