Seniorforum debatterer boligbehov i seniorlivet

Succesen fra 2022, hvor PFA foldede et helt Seniorforum ud i Bella Center, bliver nu gentaget. Programmet spænder vidt, med såvel enkeltpersoners fortællinger fra den store scene til debatter på den lidt mindre scene. Det sker søndag en 3. marts 2024, og man kan melde sig til på forhånd.

Jeg selv, sagde hunden, skal deltage i en debat om, hvilke behov seniorer har til en bolig. Og det vil jeg rigtig gerne sige noget om, særligt fordi jeg “lissom” har prøvet forskellige udgaver størrelsesmæssigt såvel som netværksmæssigt.
Jeg deltager i debatten klokken 12.15-13.00 på Scene 2 sammen med disse gode folk:

 

 

Debat:
Medvirkende:

   
Boligbehov i seniorlivet

Abelone Glahn, journalist og forfatter
Kristine Virén, formidlingschef i Bolius
Tomas Jandorf, direktør og partner i Tetriis
Jesper Brask Fischer, velfærds- og seniorchef i PFA

 

Jeg deltog også i en debat i 2022, hvor jeg blandt andet fortalte om at downsize fra et stort hus til en toværelseslejlighed, men på det tidspunkt var jeg relativt nytilflyttet og bare glad i låget over at være kommet til et godt sted.
Jeg er stadig ret glad i låget over at være kommet til et ejerfællesskab med 156 lejligheder for seniorer. Min mand og jeg trives rigtig godt med det sociale liv og de fremragende faciliteter, der er til rådighed.
Men, jeg har også fundet ud af, at en boligmasse og et vedtægtssæt, der stammer tilbage fra 1978, hvor vores ejerforening er stiftet, ikke lever helt op til de ønsker, en senior anno 2024 har til faciliteter, indretning og socialt liv.

Jeg har allerede skrevet lidt om det i et indlæg her, hvor jeg er bekymret for, hvor gamle vi bliver i de seniorfællesskaber, som bygges.
Og jeg har skrevet om det utidssvarende byggeri, som stadig tror, at en 67årig, der på papiret er folkepensionist, ikke har brug for et arbejdsværelse.

Dertil kommer de problemstillinger, der opstår, når vi bliver så mange gamle, at der simpelthen ikke er boliger til os alle, hverken i bofællesskaber eller i boliger, der er bygget til os, der har mindre behov for plads, og som måske oven i købet gerne vil af med vores store skrumler af villaer.

At flere og flere af os bliver singler, mange af os enker eller enkemænd, er yderligere et problem, der generelt belaster boligmarkedet.

Så jeg glæder mig til at diskutere behovene og se om de matcher det, som bygges frem over, hvad enten det er i nybyggeri eller tilpasning af eksisterende bygninger  hvor jeg nok mest tænker i, at det ville være fedt, hvis vi kunne bidrage ved IKKE at rive ned, men bygge om.

Her er et glimt fra 2022. Håber , vi ses i marts.

 

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.