LI-tip: Først alle stillingerne, så din header

Tilføjelse 22.04.2014: Dette tip gælder også, hvis du vil angive et medlemsskab af en bestyrelse!

Dette er blot et lille tip til jer, der er selvstændige, og samtidig arbejder med eller for flere forskellige arbejdsgivere som projektleder eller lign.:
Når man angiver et job, man pt. har og gerne vil flashe på LinkedIn, ændrer ens header sig til at vise den senest indtastede arbejdsplads.
Hvis man for eksempel har sit eget firma, men man gerne vil markere, at man pt også er projektleder for en større virksomhed på konsulentbasis ell.lign., så kan det bedst betale sig først at skrive sin egen virksomhed ind, “I am currently working here”, og dernæst skrive den virksomhed, man pt løser en længerevarende opgave for, og til slut ændre sin header, så den indeholder de mange stikord, man gerne vil findes på., hvilket dermed ophæver, at headeren kun angiver den senest opgivne arbejdsplads.
Gør du det i den omvendte rækkefølge, ender du med at have en header, der kun angiver, at du er ansat hos den senest opgivne arbejdsgiver.

Eksempel:
Kim wintherKim wintherJeg har fået lov at vise denne profil som eksempel: Kim Winther Nielsen arbejder med rekruttering til større byggeprojekter i sin egen virksomhed Widan, og er samtidig tilknyttet to andre virksomheder med beslægtede opgaver. Alle tre virksomheder er nogle, som Kim Winther Nielsen arbejder i for nuværende, altså det, som i LinkedIn sprog skal angives som “I currently work here”.
For at opnå, at de tre virksomheder står under “Current”, og at Kim Winthers header angiver de stikord, som han gerne vil findes på, nemlig “Consultant, Personnel recruitment, Lifting Equipment, Cranes, Tunnels, Bridges, Femern Belt, Storstrøm” , er det afgørende, at han først har angivet de tre virksomheder, som han arbejder for/i for for nuværende, og dernæst tilpasser sin header, så stikordene fremhæves.

Havde han gjort det i omvendt rækkefølge, ville stikordene i headeren erstattes med den senest angivne arbejdsplads, og så ville profilen faktisk stå dårligere i søgeresultaterne.

Sort tale?
Hvis dette er sort tale for dig, kan du måske bedre fange pointen, hvis du først læser dette indlæg om din headers brug.
Og hvis det stadig er sort tale – så kom på mit åbne sommerkursus den 7. august i København  i LinkedIn for den trænede selvstændige, hvor jeg viser dette i detaljer

 

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.