Hvor er strømmen i tyske tog?

hamborg hovedbanegård

hamborg hovedbanegård

Jeg har netop været på en tur til Tyskland med tog, hvor jeg fik adskillige overraskelser undervejs. Jeg skulle køre seks timer frem og seks tilbage, til Midttyskland med almindelige tog over Hamborg.

Dels opdagede jeg, at der ikke er mere en 1 ½ times batteri på min pc, selv om den er fuldt opladet, …..måske er det tid til at anskaffe sig en ny…, dels opdagede jeg, at ikke alle tyske tog har stikkontakter. Så selv om jeg havde været forudseende nok til at medbringe diverse omformere, såfremt stikket ikke lige skulle passe ( hvor pokker tjekker man hvilken form for stikdåser, et land bruger?), så sad jeg pludselig med fire timer, hvor jeg ikke kunne lave det arbejde, jeg havde planlagt på PC, men måtte læse og skrive i hånden.

Det generer mig generelt ikke, faktisk synes jeg, det er glimrende at tilrettelægge det, man vil skrive på en pc i hånden først, men jeg var ikke lige rustet til at have så meget læsestof med, at det kunne fylde alle timerne.

Jeg lærte også, at man kan få opladet sin PC på færgen, fordi de er smaddersøde i receptionen, hvor de kender til problemet med telefoner, der er løbet ud. Der fik jeg tanket op undervejs, men langt fra nok til at det funkede.

Da jeg nåede frem til min destination, fortalte min vært, at jeg ikke havde set ordentligt efter, for i ICE togene ( en lidt bedre udgave af IC togene) er der faktisk et strømstik. Man skal bare lede rigtig godt efter det, og det er ikke spor tydeligt, så her kommer det:

Stikket til strømmen sidder imellem sæderne , meget langt nede, under de knapper og stik, der bruges, hvis man vil høre radio undervejs og har medbragt sine egne høretelefoner. Ikke særlig synligt, og ikke markeret på nogen måde.

Men de var der. Så dette indlæg er skrevet på min pc, mens vi farer hen over den nordtyske steppe, med en fuldt genopladet PC. Das war klasse!

Abelone Glahn

2 kommentarer til “Hvor er strømmen i tyske tog?

 • Louis
  8 årsiden

  Jeg sidder netop i et ide tog med samme problem. ????
  Jeg undrede mig gevaldigt over manglen på stikkontakt, du har redet min dag/lange tur.
  Tak. ????

Trackbacks og pingbacks

 • Min blog vejer 6,6 kilo! - Abelone Glahn :

  […] får tak for, så sent som for et par måneder siden, er et indlæg fra 2009 om, hvor man finder strømstikket i tyske tog! Blandt de mindre overraskende højdespringere er mine blogindlæg om at starte for sig selv, om […]

  2 år ago

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.