Gratis plugin kan tage temparaturen på “folkets anmeldelser”

Structured Blogging releases på konference i San Fransisco

 i eftermiddag

En revolutionerende måde for alle at kunne skrive og publicere anmeldelser på nettet, så andre kan finde dem, lanceres i dag af nogle af de største webaktører i verden på en konference i San Fransisco. Systemet kaldes structured blogging og gør den enkelte weblogger i stand til i en søgbar formular at anmelde film, bøger, produkter, samt udbyde og søge job.

Hvor det hidtil har været forbeholdt tjenester som e-bay og Amazon at lægge mikroskemaer ud, som deres brugere kunne anvende til at anmelde bøger og produkter eller udbyde sager til e-auktion, vil det fremover blive muligt for hver enkelt weblogger at lægge de samme ting ud på sin egen weblog og, – og det er dét, der er interessant – dermed gøre anmeldelserne søgbare i en genkendelig form. De vil i en søgning komme frem i et format, som hurtigt giver overblik over hvor mange stjerner et produkt for eksempel får, i stedet for, at anmeldelsen ligger som et stykke fritekst i et almindeligt og muligvis rodet blogindlæg. Denne systematiserede måde at anmelde på får betydning for firmaer, der leder efter brugernes oplevelse af et produkt og som hurtigt kan få en fornemmelse af, hvordan et nyt produkt modtages på markedet.

 Bag denne plug-in, som man gratis henter på nettet, står 30-40 firmaer, der enten udbyder søgning eller weblogs, blandt andre Google, AOL, Yahoo, Technorati, Pubsub, Wordpress, Sixapart. Initiativtageren til dette er Pubsubs direktør Salim Ismael, der uddyber: – Hvis jeg for eksempel vil finde ud af, hvad folk mener om den seneste Harry Potter film, kan Google måske finde alle de steder, hvor biografgængere har omtalt filmen, men alt sammen som spredte tekstindlæg. Vores plugin systematiserer overblikket.

Struktureret blogging, som vi kalder det, gør det nemt, at skrive, redigere og vedligeholde disse forskellige indlæg, og det er ikke vanskeligt – det er blot en anden redigeringsformular man kommer indtil på sin blog, fortæller Salim Ismael til Børsen.

 Siden marts 2005 har firmaet pubsub.com haft en prøveversion liggende ude, somde mest garvede webloggere har været med til at forbedre.

Download pluginet til din log her : www.structuredblogging.org

Abelone Glahn

Én kommentar til “Gratis plugin kan tage temparaturen på “folkets anmeldelser”

  • What I want to do on my blog, is every few hours take the oldest post and move it to the
    front of the queue, all automatically. Anyone know if there is a plugin that can do this or
    a simple way to set up another plugin to do this (use my own feed perhaps)?
    Thanks.

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.