Alder er en kvalitet i sig selv:

”Når man runder de 50, begynder man at samle sig, er blevet mere helstøbt og har opnået en attraktiv psykologisk robusthed, som virksomhedsledere i ekstrem grad efterspørger. Man er også mere stålsat, måske fordi man kan se enden. Senioren er mere moden og dyb, og ofte bedre end yngre til at få noget til at fungere.

  Forandringer er idelige, men seniorer er bedre til overfor nye forandringsprojekter ikke at klappe hælene sammen og sige Javel, men stille relevante spørgsmål til opgaven. Senioren stiller sig konstruktivt kritisk an og er engageret over for de forandringer, som virksomhederne møder. Senioren tager selvstændige fremadrettede initiativer og spiller en central og vigtig rolle for, at forandringskrav kan omsættes til ny praktisk virkelighed.

Særligt hvor man har meget selvledelse, spiller senioren ofte en stor rolle.
 Seniorer bevarer deres evne til nytækning og omstilling. Men de går til nye udfordringer på baggrund af en konstruktiv kritisk tilgang. Nyt er ikke godt, bare fordi det er nyt.”

Â

Pluk fra et oplæg om seniorpolitik, som jeg hørte for nylig. Oplægget vil senere i år udkomme som DJØF undersøgelse om holdningen til seniorer på arbejdsmarkedet. Og jo, det er rigtigt, jeg blir 50 om et par dage…

Abelone Glahn

Én kommentar til “Alder er en kvalitet i sig selv:

 • Hej Abelone.

  Ja, nu er jeg i anden sammenhæng stødt på dit navn. Og da der her er mulighed for det, og du selv skriver, at du bliver 50, vil jeg tillade mig at lykønske dig.
  Jeg “passede” dig og dine brødre i en periode, hvor du skulle følges til dans.
  Du må da have været 8 år og jeg 16, for jeg er 58 nu. Jeg husker dig som en rigtig dejlig pige. Og på fotoet i artiklen ligner du stadig dig selv.
  Jeg boede på Christiansvej i Chl., og min mor bor stadig på Trunnevangen.
  I 36 år har jeg haft hus i Sandager, Øster Ulslev, og har boet her i 30.

  Jeg har en søn på 36, der er mexicansk gift og har 2 piger på 5 og 3 år. De bor i Skovlunde. Han arbejder som it-projektleder i Kbh.
  Desuden har jeg 2 “sted”børn på 29 og 27. De bor også begge i Kbh. Julie er læge og Morten er ved at være færdig med scient.pol. De er begge “singler” og har ingen børn.

  Jeg selv og min mand arbejder i en rådg. ing. firma i Maribo.

  Du selv har jo tvillingedrenge har jeg læst. Men jeg ved ikke, om du har andre børn.
  Jeg håber, I har det godt.

  De venligste hilsner fra Jette.

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.